Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...

tags :
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ...
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ (παρασκηνιακό, από τον ειδικό συνεργάτη της στήλης μας):

Οι στρεβλώσεις, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στις χρηματιστηριακές αγορές, αλλά μέχρι του σημείου να έχουμε φαινόμενα... παράνοιας και προκλητικών διαφορών στις αποτιμήσεις, δεν συναντώνται συχνά. 

Φαινόμενα, που ναι μεν αποτελούν τη χαρά των απανταχού επενδυτών, που γοητεύονται από τον κίνδυνο και ρισκάρουν όσο ελάχιστοι, αλλά ταυτόχρονα χαρακτηρίζουν αγορές χωρίς βάθος, όπως η δική μας.

Η στιχομυθία διεξήχθη μόλις προχθές, σε γνωστό στέκι του κέντρου της Αθήνας, στο οποίο συχνάζουν αρκετοί μεγαλοϊδιώτες, αλλά και στελέχη θεσμικών χαρτοφυλακίων και σας τη μεταφέρω όσο πιο πιστά γίνεται. 

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις τράπεζες και λέγονται διάφορα, γύρω από το τι θα γίνει με τις τέσσερις συστημικές ή για την ακρίβεια, για το τι πρέπει να γίνει, όπου ο καθένας των συνομιλητών αναφέρει και τη δική του εκδοχή.

Περιμένοντας, λοιπόν, τον-  συνήθως αργοπορημένο στα ραντεβού του - συνάδελφο, ακούω κάποια στιγμή από την παρέα που σας προανέφερα το εξής, το οποίο και προσυπογράφω, γιατί πράγματι είναι έτσι:

''Σύντροφοι επενδυτές, δεν είναι σοβαρή αγορά αυτή, έχουμε φαινόμενα απόλυτης παράνοιας, που δεν τιμούν κανένα μας και δίνουν προς τα έξω την εικόνα τριτοκοσμικής αγοράς'' τους λέει.

Και όταν οι υπόλοιποι τον ρώτησαν σε τι αναφέρεται, η εξήγησή του, έφερε μία σαστιμάρα και μία αμηχανία στην παρέα.

''Εξηγούμαι, αναφέρομαι στο ότι ολόκληρη τράπεζα, η Εurobank, αποτιμάται, όσο ακριβώς αποτιμάται και ο κοπανιστός αέρας των warrants των άλλων τριών τραπεζών''.

Ευτυχώς, την παγωμάρα έσπασε ο σερβιτόρος, τον οποίο είχαν καλέσει για να πληρώσουν...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης