Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Η ΜΕΤΚΑ...

tags :
ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Η ΜΕΤΚΑ...
!ΜΕΤΚΑ: Η εταιρία έχει αναδειχθεί σε μηχανή παραγωγής μετρητών, παρά τις μεγάλες μεταβολές στην ανάγκη για κεφάλαιο κίνησης.Έχει δημιουργήσει σωρευτικά cash flow 150 εκατομμυρίων ευρώ όπως χαρακτηριαστικά επισημαίνει η Eurobank Equities.

!«Περιμένουμε ότι θα δημιουργήσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια (30% της κεφαλαιοποίησης) με την ολοκλήρωση των έργων σε Τουρκία και Αλγερία».

!ΜΕΤΚΑ(Ι): Έχει περιθώρια για πολύ καλύτερες επιστροφές κεφαλαίων στους μετόχους και θα μπορούσε να επιταχύνει αυτή την διαδικασία αυξάνοντας τις πληρωμές προς τους τελευταίους (επιστροφές κεφαλαίου, μερίσματα).

!Η Eurobank Equity εκτιμά πως υπάρχουν λίγα περιθώρια να χάσει η κοινοπραξία όπου μετέχει ο όμιλος το συμβόλαιο για έργο 273 εκατ. ευρώ για το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο...

!ΜΕΤΚ: Και όπως σημειώνει, δεν έχει λόγο να αμφιβάλλει για την ικανότητά της να ολοκληρώσει έγκαιρα το συμβόλαιο ύψους 1 δισ. δολαρίων στο Ιράκ και περιλαμβάνει αυτά τα σενάρια στην εκτίμηση που διατυπώνει για την εταιρία.

!Επισημαίνει δε,πως η μετοχή τελεί υπό διαπραγμάτευση με πολλαπλασιαστή μικρότερο του 3(!!) με βάση τον δείκτη EV/EBITDA, που είναι το χαμηλότερο μεταξύ των τίτλων που παρακολουθεί.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης