Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

tags :
ΕΚΘΕΣΕΙΣ: ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ
ΤΙΤΑΝ: Στα 16,70 ευρώ από 15,00 προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο της μετοχής η Eurobank Equities σε χθεσινή έκθεση στην οποία διατηρεί την σύσταση "ΠΩΛΗΣΗ".

ΟΠΩΣ αναφέρει η τιμή-στόχος αντανακλά ένα μικρό premium έναντι των εγχώριων ανταγωνιστών του, λαμβάνοντας υπόψη τις επιτυχίες της διοίκησης στο μέτωπο της απομόχλευσης.

Τονίζει ωστόσο πως η αγορά συνεχίζει να αποδίδει υπερβολικά υψηλό premium στην Τιτάν. Η Ελλάδα παραμένει η βασική αγορά της εταιρίας, η οποία παρά τις προοπτικές για ανάπτυξη το 2014 παραμένει εξαιρετικά αδύναμη, προσθέτει η Eurobank Equities.

Η Eurobank Equities χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της εταιρίας ανάλογα των εκτιμήσεων. Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου η μετοχή της Τιτάν έκλεισε στα 23,00 ευρώ.

------------------------------

ΦΡΛΚ: Στα 5,70 ευρώ ανά μετοχή, από 3,40 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Φουρλής η Eurobank Equities με έκθεσή της στις 5/3, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση "ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ".

Σχολιάζοντας το ''2013'' που ανακοίνωσε ο όμιλος κάνει λόγο για συνέχιση της βελτίωσης των επιδόσεων των ΙΚΕΑ το δ' τρίμηνο και για επέκταση των περιθωρίων EBITDA...

Τονίζοντας πως εκτός από τις αξιοσημείωτες προσπάθειες της διοίκησης για εξορθολογισμό του κόστους, το μεγαλύτερο μέρος της ανθεκτικότητας της κερδοφορίας της εταιρείας οφείλεται στη στήριξη των ΙΚΕΑ.

Καθώς αυτό θα αρχίσει να «ωριμάζει» το 2014, το λειτουργικό πλεονέκτημα φαίνεται μάλλον περιορισμένο, δεδομένης της «δύσκολης» φύσης των λειτουργικών δαπανών των ΙΚΕΑ.

Έτσι, οι επιδόσεις του 2014-2014 εξαρτώνται από την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και την αύξηση των μικτών περιθωρίων.

Υποθέτοντας πως οι πωλήσεις των ΙΚΕΑ το 2014-2015 θα εμφανίσουν άνοδο 1-3%, η Eurobank εκτιμά πως τα ενοποιημένα EBITDA θα παραμείνουν κάτω των 40 εκατ. ευρώ το 2015. Η μτχ έκλεισε χθες στα 5,9000 ευρώ με συναλλαγές 380.337 τεμαχίων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης