Κερδισμένοι και Χαμένοι

TΡΑΠΕΖΕΣ: Μαζί τους τα δισεκατομμύρια έχουν καταντήσει σκέτα πετσετάκια!!

tags :
TΡΑΠΕΖΕΣ: Μαζί τους τα δισεκατομμύρια έχουν καταντήσει σκέτα πετσετάκια!!
Χ.Α. - ΤΑΜΠΛΟ: Μείωσε την απόσταση που την χωρίζει σε αποτίμηση από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ η ΕΤΕ στο 0,5 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα 10,15 δισ. ευρώ η ΠΕΙΡ, έναντι 9,64 δισ. της Εθνικής.

Πάντως έχει πλάκα, μεγάλη θα λέγαμε να τις βλέπουμε στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης όταν πέρυσι τέτοια εποχή όλες μαζί (καμμιά 10αριά δηλαδή) αποτιμόντουσαν κάτω και από τα 4 δισ. ευρώ.

ΒΛΕΠΕΤΕ γι αυτές δεν στερεύουν ποτέ τα δισεκατομμύρια. Έχει χάσει το νόημά της και η λέξη ... πετσετάκι! Άλλωστε ετοιμάζονται να τις... επιβαρύνουν με καμμιά 6-7 δισ. ευρώ επιπλέον. Τύφλα νάχουν καμμιά 1000αριά Αχόρταγοι, αν και πολύ λίγους λέμε...

ΕΝ ΤΩ μεταξύ έστειλαν πολλές δεκάδες χιλιάδες χαρτοφυλάκια στην ανεργία, χαρτοφυλάκια που επιζητούσαν την σιγουριά και πρόκοψαν... Που είχαν επιλέξει τις μετοχές τους, για να κοιμούνται ήσυχοι. Βέβαιοι, ότι όσο και να έπεφταν κάποια στιγμή θα γύριζαν και όχι μόνον θα ρεφάριζαν αλλά θα κέρδιζαν κι από πάνω!!!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ δράματα και οικονομικές τραγωδίες από τις τραπεζικές μετοχές, τις ''darlings'' του ελληνικού χρηματιστηρίου. Κι αν διασώθηκαν μερικές πενταροδεκάρες από αυτές που επέζησαν (ουσιαστικά πτωχεύσασες κι αυτές), αλησμόνητες θα μείνουν οι αρχόντισσες ΑΤΕ ΒΑΝΚ, ΤΑΧ.ΤΑΜ., ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ, ΤΒΑΝΚ, ΜΑRFIN - LAIKI BANK, ΚΥΠΡΟΥ, EMPORIKI, PROTON BANK, GENIKI BANK...

ΚΑΙ φυσικά και οι EUROBANK, ATΤΙΚΗΣ, ΕΘΝΙΚH ( τα... κάρα έμειναν τελικά), ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΑΛΦΑ...


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης