Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών...

tags :
Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών...
Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών βρίσκεται ο δείκτης φόβου της Credit Suisse, προειδοποιώντας για τις πραγματικές αξίες που υπάρχουν στις παγκόσμιες αγορές και ιδιαίτερα στην αμερικανική.

Ο δείκτης της ελβετικής τράπεζας βρίσκεται στο 37%, σε επίπεδα που δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ, με τους αναλυτές να έχουν αρχίσει να ψελίζουν λέξεις όπως "προσοχή" στην επόμενη ημέρα.

Ο CSFB είναι ένας δείκτης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την μέτρηση της ψυχολογίας των επενδυτών και το μέγεθος του περιλαμβάνει την προοπτική τριών μηνών.

Ο δείκτης αυξάνεται όταν υπάρχει υπερβάλλουσα ζήτηση των επενδυτών για ασφάλιση του χαρτοφυλακίου ή την έλλειψη της ζήτησης σε διάφορες επιλογές. Και διαφέρει από τον δείκτη μεταβλητότητας Chicago Board Options Exchange ή VIX.

Ο VIX, που υπολογίζεται από τα δικαιώματα προαίρεσης του S&P 500, μετρά τις προσδοκίες της αγοράς για την μελλοντική μεταβλητότητα κατά την επόμενη περίοδο των 30 ημερών και συχνά κινείται αντίστροφα με το δείκτη S&P.

Το Βαρόμετρο δεν λειτουργεί όπως οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αυξάνεται καθώς πέφτει η αγορά, ή να πέσει καθώς η αγορά ανεβαίνει.

Στην πραγματικότητα, συχνά είναι το ακριβώς αντίθετο. Ο λόγος είναι διότι οι traders είναι κυρίως θεσμικοί, έτσι ώστε η δραστηριότητα να είναι συχνά μια αντιστάθμιση έναντι υποκείμενων χαρτοφυλακίων.

Έτσι, όταν αυξάνονται οι μετοχές βλέπουμε συχνά μεγαλύτερη ζήτηση για την προστασία του δικαιώματος πώλησης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης