Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Τι να περιμένουμε από το 2015: Γ. Καματάκης – Πρόεδρος και δνων Σύμβουλος MLS

tags :
Τι να περιμένουμε από το 2015: Γ. Καματάκης – Πρόεδρος και δνων Σύμβουλος MLS
Γιάννης Καματάκης – Πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος MLS Πληροφορική:

Η Ελλάδα βίωσε την προηγούμενη 5ετία τη χειρότερη οικονομική κρίση μεταπολεμικά. Η εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής έχει οδηγήσει σε σταθεροποίηση της κατάστασης και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης έχουν αρχίσει να καταγράφονται στα οικονομικά μεγέθη.
Η οικονομία χρειάζεται σταθερότητα και ηρεμία και με βελτιωμένη τη ψυχολογία επιχειρήσεων και καταναλωτών, το 2015 μπορεί να αποτελέσει έτος σταθμό για την επιστροφή σε βιώσιμη ανάπτυξη. Πρέπει επιτέλους  οι έλληνες να αντιληφθούν ότι η ανάπτυξη, η καταπολέμηση της ανεργίας και η ευημερία θα έρθει κατά κύριο λόγο από τις ελληνικές επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα γενικότερα. Σπουδαίο φυσικά ρόλο παίζει  και ο δημόσιος τομέας, ο οποίος πρέπει να στέκεται αρωγός  τόσο στην προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας όσο και στη  βελτίωση της ποιότητας ζωής του έλληνα πολίτη.
Μια συστηματική καμπάνια με στόχο όλοι μας να επιλέγουμε ελληνικά ποιοτικά προϊόντα θα βοηθήσει ουσιαστικά να βγούμε από την κρίση.  Εξάλλου, κάθε επιχείρηση θα πρέπει πρώτα να δυναμώσει μέσα στο ίδιο της το «σπίτι» και έπειτα να επιχειρήσει ι να πετύχει και στις ξένες αγορές.

H υψηλή τεχνολογία είναι στρατηγικός τομέας για την Ελλάδα και την Ευρώπη ο οποίος θα επωφεληθεί τα μέγιστα από την προσδοκώμενη αύξηση της κατανάλωσης. Άλλωστε είχε  και συνεχίζει να έχει διαρκή ανάπτυξη παρά την οικονομική κρίση. Όσο μεγαλύτερη είναι η κρίση που περνάμε, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευκαιρία και η πρόκληση.   Στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα έλλειψης κινήτρου. Πάνω από το 90% των ανθρώπων είναι χαμηλά αμειβόμενοι και με μηδενική διάθεση και κίνητρο για δημιουργία.  Καθένας ας κοιτάξει να πάει μπροστά θεωρώντας τον διπλανό του σύμμαχο και αρωγό και όχι εν δυνάμει εχθρό και αντίπαλο.


ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης