Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Τι να περιμένουμε από το 2015: Αντώνης Χαχλάκης - Αν. Δνων Σύμβουλος Νηρέας Ιχθγειες

tags :
Τι να περιμένουμε από το 2015: Αντώνης Χαχλάκης - Αν. Δνων Σύμβουλος Νηρέας Ιχθγειες
Όλοι επιθυμούμε το 2015 να είναι το έτος ορόσημο για την έξοδο της  χώρας μας από την οικονομική κρίση και να επανέλθει το χαμόγελο και η αισιοδοξία. Δυστυχώς όμως οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία το 2015 παραμένουν πολλές μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον που διαφαίνεται για το επόμενο έτος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, η πραγματική οικονομία συνεχίζει να ασφυκτιά από έλλειψη ρευστότητας,  με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και της απασχόλησης το 2015.

Η κρίση αναμφίβολα επηρέασε αρνητικά και τον υπερδανεισμένο κλάδο της  ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παρά την οικονομική επιβράδυνση της Ελλάδος την τελευταία πενταετία, ο κλάδος μας παρέμεινε σταθερά ο πρώτος  εξαγωγικός κλάδος τροφίμων της  χώρας και ηγήθηκε στην προσπάθεια αύξησης των εξαγωγών την τελευταία διετία.

Η επικείμενη αναδιάρθρωση του δανεισμού των εταιρειών του κλάδου θα δώσουν το έναυσμα, χωρίς μεγάλα χρηματοοικονομικά κόστη και επομένως χωρίς εμπόδια από την έλλειψη ρευστότητας, να προσφέρουν ακόμη περισσότερα στην ελληνική οικονομία στο μέλλον.

Ειδικότερα το 2015 προβλέπεται αρκετά θετικό για τον όμιλο ΝΗΡΕΑ αλλά και για τον κλάδο γενικότερα, συνεχίζοντας τις προσπάθειές μας για την μείωση του κόστους και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ψαριών με καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και φυσικά την περαιτέρω επέκταση μας στις αγορές του εξωτερικού. Επομένως, παρά τις όποιες αντιξοότητες, παραμένουμε αισιόδοξοι για καλύτερη πορεία του Ομίλου αλλά και του κλάδου μας για το 2015.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης