Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Τι να περιμένουμε από το 2015: Κώστας Γεράρδος – Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Πλαίσιο Α.Ε

tags :
Τι να περιμένουμε από το 2015: Κώστας Γεράρδος – Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Πλαίσιο Α.Ε
Κώστας Γεράρδος – Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Πλαίσιο Α.Ε.

Ο κλάδος του Πλαισίου, τα προϊόντα τεχνολογίας, είναι ένας κλάδος σε ανάκαμψη. Το 2014, με τις εποχιακές εκρήξεις του mundial και του τέλους του αναλογικού σήματος σε όλη την Ελλάδα και με μεγάλες αυξήσεις σε tablets, τηλεοράσεις και smartphones, ήταν μια υγιής χρονιά.

Το 2015, σε προϊοντικό επίπεδο, περιμένουμε τρία πράγματα:

Πρώτον, ευρύτερη ανάπτυξη των tablets. Το tablet, εκτός του ότι δεν έχει κρουστεί, μπαίνει σε μια άλλη μεγάλη αγορά, αυτή των παιδικών παιχνιδιών. Ένα παιδί 3ων ετών, μπορεί με ένα tablet 40-50€ να ανακαλύψει χιλιάδες παιχνίδια και εκπαιδευτικές εφαρμογές. Έτσι πολλές οικογένειες αγοράζουν tablet αντί για παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια

Δεύτερον, μεγάλη ανάπτυξη των φθηνών smartphones. Πλέον, οι εκρηκτικές ταχύτητες και η ευκρίνεια των ακριβών επώνυμων smartphones έχουν περάσει σε smartphones με τη μισή τιμή. Επίσης το κόστος ενός απλού smartphone έχει πέσει δραματικά –μπορεί πλέον κανείς να απολαμβάνει τις δυνατότητες ενός έξυπνου τηλεφώνου με 60€.

Τρίτον, μεταστροφή σε τηλεοράσεις μεγαλύτερων ιντσών. Όσο φθηναίνουν οι μεγάλες τηλεοράσεις, τόσο η εμπειρία θέασης στο σπίτι θα μπορεί να μοιάζει αυτής του κινηματογράφου!  Όταν κάποιος μπορεί να αγοράσει μια τηλεόραση 50 ιντσών κάτω από 500€ και να απολαμβάνει και extraδυνατότητες όπως internetή 3Dταινίες, θα κάνει την επένδυση να την αποκτήσει.

Τώρα κάθε εκτίμηση για το 2015 είναι σχεδόν τζόγος! Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι το πολιτικό σύστημα, που όλοι το παρατηρούμε να ακροβατεί. Αν ισορροπήσει, το 2015 θα είναι πάλι μια υγιής χρονιά. Αν όχι, θα είναι σίγουρα δύσκολη. Όπως και να έχει, ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης