Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Τι να περιμένουμε από το 2015: Κ.Πετρόπουλος – Πρόεδρος Δ.Σ. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ:

tags :
Τι να περιμένουμε από το 2015: Κ.Πετρόπουλος – Πρόεδρος Δ.Σ. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ:
Ο προγραμματισμός μας για το 2015 βασίζεται στην εκτίμηση ότι τόσο η Ελληνική οικονομία όσο και ο κλάδος μας θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με το 2014, σε τρέχουσες τιμές. Βέβαια, η πρόβλεψη του μέλλοντος περιέχει πάντα μια δόση επισκόπησης της γυάλινης σφαίρας. Όμως πρέπει να πω ότι οι προβλέψεις των στελεχών μας όλα τα προηγούμενα χρόνια (με την εξαίρεση του τσουνάμι της τριετίας 2010 έως 2012) υπήρξαν ακριβείς.

Πρέπει να εξηγήσω ποιον θεωρούμε «κλάδο μας». Είναι αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας με την ευρύτερη έννοια, που περιλαμβάνει, εκτός από τα επιβατικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και λεωφορεία, τα αγροτικά μηχανήματα, τις μηχανές και τα σκάφη θαλάσσης, τις γεννήτριες, τις μπαταρίες και τα λιπαντικά μηχανών.

Επισημαίνω ότι τα αντικείμενα αυτά αγγίζουν σχεδόν όλες τις δραστηριότητες της οικονομίας, και επομένως αποτελούν ένα καλό βαρόμετρο για την πορεία της γενικότερα. Προβλέπομε μια περαιτέρω μείωση της αγοράς φορτηγών, αλλά αύξηση εκείνης των λεωφορείων. Σημαντική θα είναι η μείωση της αγοράς αγροτικών μηχανημάτων. Μικρή αύξηση αναμένομε στα λιπαντικά. Όλοι οι άλλοι κλάδοι θα είναι στάσιμοι.

Σενάριο για αύξηση των αγορών μας δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως, δυστυχώς, η πιθανότητα επιδείνωσης. Κάθε επιμελής μάνατζερ έχει και ένα σχέδιο αντιμετώπισης της, στο μέτρο του δυνατού.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης