Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Εξωστρεφής κορυφή για την Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες

tags :
Εξωστρεφής κορυφή για την Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες



Υπάρχουν επιχειρήσεις του μεταλλευτικού κλάδου και των εξορύξεων που θέλουν να αφήσουν πίσω τους την μιζέρια…

papandropouloscover30400-2
http://www.lykavitos.gr Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου


Με 36 χρόνια ζωής πίσω της στην Δράμα, η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Ευκλείδη Παυλίδη και σήμερα διευθύνεται από τον Χριστόφορο Παυλίδη και τον Νικόλαο Δημαρέλη, είναι σίγουρα η κορυφαία του κλάδου της στην Ελλάδα και το 2015 «έκλεισε» με πάνω από 19 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη. Πρόκειται για μία κερδοφορία ρεκόρ στην πορεία της εταιρείας, η οποία έχει να επιδείξει και εντυπωσιακή εξωστρέφεια. Με άλλα λόγια, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα και για άλλες ελληνικές επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος του μαρμάρου δεν είναι απαλλαγμένος προβλημάτων –κάθε άλλο, θα λέγαμε.

Ωστόσο, από την αρχή της λειτουργίας της, η Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες έδωσε μεγάλη προσοχή στην οργάνωση της παραγωγής της, στην διοίκηση και στο εξαγωγικό μάρκετινγκ.

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έλθουν. Έτσι, σήμερα, η επιχείρηση ακολουθεί καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία, με κύρια δραστηριότητα στην εξόρυξη και την επεξεργασία του μαρμάρου, προερχόμενα από ιδιόχρηστα λατομεία από τον ελλαδικό κυρίως χώρο αλλά όχι μόνον.

Ας σημειωθεί επίσης ότι η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή και επεξεργασία λευκών δολομιτικών καθώς επίσης και ημίλευκων μαρμάρων που παράγονται στην βόρεια Ελλάδα. Γι αυτό και θεωρείται ηγέτις στο λευκό ελληνικό δολομιτικό μάρμαρο, το οποίο έχει κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές τόσο σαν πρώτη ύλη όσο και σαν προϊόν τελικής εφαρμογής σε έργα ιδιαίτερης προβολής, επιτυγχάνοντας υψηλή προστιθέμενη αξία από ελληνικά χέρια.

Οι συνεχείς επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τον εξωστρεφή προσανατολισμό των πωλήσεων, είχε ως αποτέλεσμα το 95% του κύκλου εργασιών να πραγματοποιείται σε περίπου 40 χώρες του πλανήτη, με κυριότερες αγορές αυτές της Κίνας, της ΝΑ Ασίας, του Αραβικού Κόλπου, της Βορείου Αμερικής και της Λατινικής Αμερικής.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το 2015 ήταν αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με το 2014. Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 50,5 εκατ. ευρώ έναντι 40,6 εκατ. ευρώ (αύξηση 24,4%) και με το EBITDA να διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 22 εκατ. για το 2015 έναντι 16,3 εκατ. ευρώ για το 2014 (αύξηση 35%).

Τα αποτελέσματα αυτά, καθώς και όλοι οι χρηματοοικονομικοί δείκτες κατατάσσουν την εταιρεία όχι μόνον στην πρώτη θέση του κλάδου του μαρμάρου αλλά και ανάμεσα στις 50 μεγαλύτερες και πλέον επιτυχημένες εταιρείες της Ελλάδας, επί σειρά ετών.

Σημειώνουμε ακόμα ότι, παρά την τραπεζική κρίση, χάρη στην κερδοφορία της η εταιρεία χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό με ίδια κεφάλαια τις επενδύσεις της, με κύριο στόχο την βελτίωση της παραγωγικότητάς της και την προϊοντική της διαφοροποίηση –στοιχείο που έχει μεγάλη σημασία.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, η εταιρεία είναι σε συνεχείς επαφές για συνεργασίες ή εξαγορές κοιτασμάτων.

Παράλληλα, υλοποιεί ένα τριετές επενδυτικό πρόγραμμα σε μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Υλοποιεί επίσης την στρατηγική διαφοροποίησης όπως έχει εγκριθεί από το ΔΣ για το διάστημα 2016-2018. Σε αυτό το πλαίσιο, έχοντας ήδη υλοποιήσει έργα 9 MW σε ΑΠΕ, προχωρά στην εκτέλεση κατασκευής αιολικών πάρκων 28 MW, συνολικής επένδυσης 35 εκατ. ευρώ.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι η εταιρεία, πρόεδρος του ΔΣ της οποίας είναι η κυρία Χριστίνα Ε. Παυλίδου, έχει και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Έτσι, σε άψογη συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας, συνέχισε και ολοκλήρωσε το διετές πλάνο εγκατάστασης συνολικά 300 Η/Υ στα σχολεία όλου του Νομού –διότι πιστεύει ότι η Εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ανάπτυξη και το Όραμα της χώρας.

Συμμετείχε επίσης και σε πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορούμε να πούμε ότι πέρα από παραγωγός πλούτου για την εθνική οικονομία, η εταιρεία Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες είναι και κοινωνικός πολίτης, ιδιότητα-ζητούμενο στην εποχή μας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης