Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Alpha Βank: Πως εξελίσσεται η σχέση κόστους προς έσοδα (%)

tags :
Alpha Βank: Πως εξελίσσεται η σχέση κόστους προς έσοδα (%)

Alpha Bank:

Στο δ’ τρίμηνο υπήρξαν έκτακτες εγγραφές (54 εκατ. ευρώ από απομείωση ενσώματων και ασώματων παγίων) κάτω από την γραμμή των προβλέψεων που μείωσαν αισθητά το τελικό αποτέλεσμα το οποίο με την συνδρομή της αναβαλλόμενης φορολογίας έκλεισε τελικά οριακά στα 20 εκατ. ευρώ.

Στον ενοποιημένο ισολογισμό συμμετέχουν για τελευταία φορά τα έσοδα (προμήθειες) της Ιονικής ξενοδοχειακής (28 εκατ. ευρώ). Η συγκράτηση των οργανικών εξόδων συνεχίστηκε με εμφατική  μείωση το 21% στις διεθνείς δραστηριότητες.

Η τράπεζα σε προσαρμοσμένη βάση έχει καταφέρει να φθάσει κοντά στο στόχο του 45% σε ότι αφορά τον λόγο κόστους/εξόδων (48,6%) μένοντας επί τρία συνεχόμενα τρίμηνα κάτω από το 49%.

Αν και η επόμενη χρονιά αναμένεται χαμηλότερη σε παραγόμενο οργανικό αποτέλεσμα, τα λειτουργικά έξοδα σε επαναλαμβανόμενη βάση έχουν περιοριστεί μετά και την εθελούσια έξοδο στην Κύπρο διατηρώντας την τάση υψηλής κερδοφορίας σε προ-πρβλέψεων αποτέλεσμα.

Σε επίπεδο Pro-forma γιατην πώληση της Alpha Bank Serbia, ο δείκτης των βασικών κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε 17,3% στο τέλος του 2016.

Alphabank: Πως εξελίσσεται η σχέση κόστους προς έσοδα (%)

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης