Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Χ.Α.: Πολλά εν ολίγοις, ίσως και... ενδιαφέροντα

tags :
Χ.Α.: Πολλά εν ολίγοις, ίσως και... ενδιαφέροντα
ΜΙΧ. ΣΑΛΛΑΣ: Απαντήσεις σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ποινική σε βάρος του δίωξη που σχετίζεται με την αγορά ακινήτων από την Τρ. Πειραιώς το 2006, δίνει ο κ. Μιχάλης Σάλλας.

  • Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τρ. Πειραιώς δηλώνει ότι δεν έχει λάβει επισήμως γνώση της δίωξης και κάνει λόγο για προσπάθεια στοχοποίησής του, καθώς η άσκησή της συμπίπτει με την ανακοίνωση των νέων επενδυτικών του σχεδίων.
ΟΜΙΛΟΣ: Την καταχώρηση, στις 13.04.2017 στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με κωδικό αριθμό καταχώρησης 969488 που δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ., του από 23.03.2017 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης ανακοίνωσε η εταιρεία Μυτιληναίος.

  • ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ πρόκειται για την συγχώνευση των εταιρειών  ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Protergia και Protergia Thermo με απορρόφηση  από την Μυτιληναίος.
ΑΕGEAN AIRLINES: Αύξηση 5% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN και της Olympic Air το πρώτο τρίμηνο του 2017, φτάνοντας τους 2,1εκ. επιβάτες. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η αύξηση προήλθε εξ ολοκλήρου από το δίκτυο εξωτερικού με την ενίσχυση και ωρίμανση των προορισμών και τη βελτίωση της διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού να αποδίδουν καρπούς, καθώς η κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε 1,1 εκ. επιβάτες.

  • Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στο εσωτερικό η κίνηση μειώθηκε κατά 6% σε 1 εκατ. επιβάτες, καθώς η δραστηριότητα προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, με χαμηλότερους ναύλους, λιγότερες πτήσεις και καλύτερες πληρότητες.
  • Όπως επισημαίνει η εταιρεία, είναι σημαντικό ότι στο σύνολο του δικτύου, συμπεριλαμβάνοντας και το εσωτερικό, οι πληρότητες βελτιώθηκαν σημαντικά κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε 76%, ιστορικά υψηλά επίπεδα για χειμερινή περίοδο.
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:… Ερχονται καταγγελίες δανείων για… παραδειγματισμό. Αλλαξε η στρατηγική και ετοιμάζονται καταγγελίες δανείων μεσαίου μεγέθους εταιρειών με «μη συνεργάσιμους» ιδιοκτήτες. Οι απαιτήσεις του SSM και η ανάγκη να σταλθεί μήνυμα. Προπομπός η υπόθεση Άλφα Γκρίσιν.

  • ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ, μας έρχεται να βάλουμε τα κλάματα!! Τώρα το θυμήθηκαν; Επειδή δεν τους παίρνει άλλη ξεφτυλο-έκθεση; Και επειδή δεν αποφασίζουν πια οι ίδιες;
ΦΦΓΚΡΠ: Υπάρχει πωλητής στα 19,0000 ευρώ, αλλά αυτός θα το… μετανοιώσει. Βέβαια, διαχειρίζεται κεφάλαια “αλλονών”… Οπότε, γιατί να…σκάσει;

ΚΡΙ ΚΡΙ: Κι άλλη καθυστερημένη… Ανακοίνωση και Δημοσίευση των Ετήσιων Οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2016:  Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών). Όλα τα λεφτά… αυτό με το… Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης…

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Καμμία δημοσίευση προχθές, ούτε και χθες… Τα παιδιά θέλουν κι άλλη παράταση!!
........................

Πέτρος Στεριώτης/ NUNTIUS

Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, παρά την πρόσφατη υπέρβαση της πολλαπλής αντίστασης των 670 μονάδων, περιορίζουν την αξιοπιστία της δυναμικής της Αγοράς και δημιουργούν δεύτερες σκέψεις για ψευδοδιάσπαση… 
Η απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος δικαιολογείται, εν μέρει, από το “hangover”, που συχνά ακολουθεί τις περιόδους μετά από εορτές, ενώ η καθυστέρηση στη λήψη πολιτικών αποφάσεων που θα δρομολογήσουν το κλείσιμο της αξιολόγησης λειτουργεί αποθαρρυντικά ως προς το “κτίσιμο” νέων θέσεων.
Από τεχνική άποψη, ο ΓΔ θα πρέπει να διατηρηθεί σε ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τη ζώνη 670 – 660 μονάδων, με την επόμενη σημαντική στήριξη να είναι στις 630. Οι επόμενες αντιστάσεις βρίσκονται στις 685 και 700 μονάδες.
Σταθερά υποαποδίδων ο Τραπεζικός δείκτης, ενώ το υπόλοιπο της μεγάλης κεφαλαιοποίησης εντυπωσιάζει δεδομένων των συνθηκών, με “ναυαρχίδα” τηn μετοχή της ΕΕΕ.
Θετικό το γεγονός ότι το Ελληνικό δεκαετές, asset χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης, αντέχει στις πιέσεις.
Σε διεθνές επίπεδο, οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, τα γεωπολιτικά ρίσκα σε Συρία και Βόρεια Κορέα και η πορεία της Μεγάλης Βρετανίας προς εκλογές, πιέζουν τη διάθεση των διεθνών επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.
Οι σημαντικότεροι Ξένοι χρηματιστηριακοί δείκτες βρίσκονται σε φάση ήπιας διόρθωσης, σε σχέση με τα υψηλά που σημείωσαν πριν μερικές εβδομάδες.
Από τη συγκυρία ευνοούνται τα “ασφαλή καταφύγια”, όπως ο Χρυσός, το Κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ και το Ιαπωνικό Γεν.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης