Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Χ.Α: Πολλά μικρά και...άνετα από τον κόσμο της αγοράς

tags :
Χ.Α: Πολλά μικρά και...άνετα από τον κόσμο της αγοράς

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έκταση του προβήματος: Εμβληματικές επιχειρήσεις, leader άλλοτε στον κλάδο τους, έχουν κατά την διάρκεια της κρίσης συσσωρεύσει τεράστια δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα (από τρεις μήνες και πάνω) και ουσιαστικά έχουν «σκάσει». 

ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ “τρομάζουν”: Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια  (NPLs) των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 42,7 δισ. ευρώ ενώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα NPEs (περιλαμβάνονται και τα δάνεια με καθυστέρηση και κάτω από 90 ημέρες)  διαμορφώθηκαν στα 61,9 δισ. ευρώ (53% του συνόλου).

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ενδιαφέρον από ξένους ομίλους και για την Attica Συμμετοχών (Superfast, Blue Star Ferries) όταν αυτή βγει προς πώληση από την MIG και την Τράπεζα Πειραιώς. Σε μεταγενέστερο χρόνο η Πειραιώς θα βγάλει προς πώληση και άλλες δραστηριότητες της MIG, από τον κλάδο των τροφίμων (Vivartia), όπως π.χ. τον κλάδο των κατεψυγμένων «Μπάρμπα Στάθης» (ΤΟ ΒΗΜΑ). 

ΜΑΓΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ τα… ριχτάδικα: Η Morgan Stanley αναβάθμισε την σύσταση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ σε equal-weight από underweight, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 7,2000 ευρώ από τα 5,5000 ευρώ, ανά μετοχή (ΠΡΙΝ ένα χρόνο και 2 μήνες…)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Είναι σημαντικές οι αλλαγές και οι μετακινήσεις στο χώρο της αληθινής οικονομίας και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που τώρα οι εξελίξεις τρέχουν είναι οι… τράπεζες.

  • Δεν κυνηγούν τα σπίτια παρά τα όσα κατά καιρούς λέγονται, κυνηγάνε όμως όσους έχουν και δεν πληρώνουν.
  • Στον τραπεζικό χώρο θα έχουμε πολλές εξελίξεις και πολλές κόντρες τους επόμενους μήνες, από τον Σεπτέμβριο και μετά.
  • Βεβαίως δεν είναι όλα τα νέα καλά, γιατί πολλές ελληνικές επιχειρήσεις περνάνε στα χέρια ξένων.
  • Ήταν όμως και αυτό μία από τις επιδιώξεις των μνημονίων, να υποτιμηθούν οι αξίες στην Ελλάδα και να περάσουν ελληνικές επιχειρήσεις σε άλλα χέρια.
  • Αυτή η ιστορία δεν θα γίνει πάντως τόσο… αναίμακτα, αν και δεν συμφέρει σε κανένα το πολύ σκάλισμα στο παρελθόν.
  • Όλοι χαμένοι θα βγουν, και δεν εννοούμε μόνο τους πολιτικούς.
ΤΗΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Αν δεν το έμαθαν…  ο DOW βρίσκεται 170 μονάδες μακριά από ένα άλλο ψυχολογικό όριο, αυτό των 22.000 μονάδων. Aπό τις 12.000 βλέπουν το ΚΡΑΧ νάρχεται…. Τέτοια ξεφτίλα ούτε στον μεγαλύτερο εχθρό σου… Πάντως κάτι θα βρουν για να μας προειδοποιήσουν (κι ) αυτές τις μέρες

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης