Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Πλαστικά Θράκης: Και ξαφνικά "Ρίχνει μια κλωτσιά στη καρδάρα με το γάλα"...

tags :
Πλαστικά Θράκης: Και ξαφνικά
Στο τέλος του 2016 η διοίκηση των Πλαστικών Θράκης σε παρουσίαση σε ξένους θεσμικούς επενδυτές ανέφερε ότι η αποτίμηση της εταιρείας είναι πολύ χαμηλή στο ελληνικό χρηματιστήριο και ότι θα ήθελε να εισαχθεί στο αγγλικό.

Συγχρόνως, η εκτίμησή της για το 2017 ήταν ότι θα υπήρχε αύξηση του κύκλου εργασιών και τα κέρδη θα ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2016.

Αν η εταιρεία ήταν εισηγμένη στο Λονδίνο, μετά από τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου που ανακοίνωσε με πτώση κερδοφορίας 43.46%!! και με τη διοίκηση να έχει δώσει guidance για ίδια κερδοφορία, η μετοχή θα είχε βυθιστεί.

  • Πάμε τώρα στην ουσία ης υπόθεσης
Τα αποτελέσματα των Πλαστικών Θράκης είναι πολύ χειρότερα από ότι περίμενε η αγορά. Δεν είναι μόνο η μείωση της κερδοφορίας κατά 43.46% …

  • Είναι και οι ελεύθερες ταμειακές ροές οι οποίες από αρνητικές 1 εκ ευρώ γύρισαν σε αρνητικές 6.3 εκ ευρώ.
  • Λειτουργικά η εταιρεία είχε ακόμα πιο προβληματική εικόνα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι στο α΄ εξάμηνο 2016 πλήρωσε σε χρηματοοικονομικά έξοδα 3,962 εκ. ευρώ
  • Ενώ το α’ εξάμηνο του 2017 2,77 εκ ευρώ, δηλαδή υπήρξε όφελος 1,19 εκ. ευρώ.
Συγχρόνως, το α’ εξάμηνο του 2016 είχε θετικές συναλλαγματικές διαφορές 134 χιλ ευρώ ενώ το α’ εξάμηνο του 2017 είχε θετικές συναλλαγματικές διαφορές 944 χιλ ευρώ δηλαδή 810 χιλ ευρώ παραπάνω.

Δηλαδή τα Πλαστικά Θράκης από μη λειτουργική δραστηριότητα είχαν ένα όφελος της τάξης των 2 εκ. ευρώ, τουτέστιν το 43.62% των κερδών του α’ εξαμήνου του 2017.

ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ, η εταιρεία αύξησε τον καθαρό της δανεισμό από 54,7 εκατ. ευρώ σε 60,4 εκατ. ευρώ. Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι αμοιβές της διοίκησης που ανήλθαν στα 2,03 εκ. ευρώ στο α’ εξάμηνο από 1,97 εκατ. ευρώ στο 2016. Είπαν να δώσουν μια αυξησούλα στον εαυτό τους τα παιδιά, μιας κι έβγαλαν τόσο καλά αποτελέσματα.

Καλά λοιπόν τα λόγια τα μεγάλα αλλά εσείς πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα γιατί τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης