Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Περί Eurobank και αμκ...

tags :
Περί Eurobank  και αμκ...
ΣΤΗ τιμή π.χ. του 0,30 ευρώ, στην οποία επιμένουν ότι θα γίνει η αύξηση, αντιστοιχεί σε μία έκπτωση της τάξης του 76% (!) από την τιμή που αγόρασε ουσιαστικά ο Έλληνας φορολογούμενος, προκειμένου να διασωθεί η συγκεκριμένη τράπεζα.

Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να ισχύουν τα εξής σενάρια:

1ον)  Ή, η Eurobank, η διοίκησή της και το ΤΧΣ, που είναι ο βασικός της μέτοχος με 95,2%, λένε ψέματα (!!!;;;...) σε όλους τους επενδυτές και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έχουν λάβει κρυφά την απόφαση, για την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στο 0,30 ευρώ...

2ον)  Υπάρχει μία γενικότερη «τρικυμία», που μπορεί να έχει μεν τους λόγους της, αλλά ουδόλως ενδιαφέρει την αγορά, τους φορολογούμενους, την τράπεζα και το ΤΧΣ.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι, καμία από τις τρεις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν και μάλιστα σε πολύ χειρότερες συνθήκες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha) δεν έκανε την αύξηση, για να μπουν ιδιώτες, στην ονομαστική αξία..


ΔΗΛΑΔΗ στα 0,30 ευρώ (όσο είναι και η αντίστοιχη της Eurobank), γεγονός που έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία, πραγματική και όχι μόνο σημειολογική.

Τέλος, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση, που η πρόταση από τον βασικό ξένο επενδυτή, (ο οποίος θα αναλάβει και καθήκοντα στρατηγικού), για την τιμή της νέας μετοχής, κινείται πέριξ των 0,30 ή 0,40 ευρώ τότε το ΤΧΣ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιο discount, καθώς θα βρεθεί υπόλογο έναντι του ελληνικού δημοσίου και των Ελλήνων φορολογουμένων, για κατάχρηση δημοσίου συμφέροντος.

Θα πρέπει, επίσης, να προστεθεί ότι το ΤΧΣ έχει ακόμα στο ταμείο του κεφάλαια 10,5 δισ. ευρώ, συνεπώς μπορεί άνετα να καταβάλει το ίδιο τα αναγκαία ποσά για την Eurobank, αν δεν μείνει ικανοποιημένο από την τιμή που θα προσφέρει ο στρατηγικός επενδυτής...

ΚΑΙ ΕΝ προκειμένω, «η Fairfax και οι φίλοι της» - να μειώσει κι άλλο την μέση τιμή κτήσης και να πωλήσει αργότερα και με σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις επίτευξης σημαντικών κερδών.

Άλλωστε, περίπου από το 2010 μέχρι τώρα, ο 'Ελληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει για προμήθειες και αμοιβές, σε δικηγορικά γραφεία, αλλοδαπής και ημεδαπής, σε συμβουλευτικούς οίκους και τράπεζες, το τεράστιο ποσό του 1,5 δισ. ευρώ (!!!), στοιχείο το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό μέχρι σήμερα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης