Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

ΝΗΡΕΑΣ

tags :
ΝΗΡΕΑΣ
ΝΗΡΕΑΣ: Ζήτημα ολίγων μηνών φαίνεται να είναι η σύμπραξη των τριών μεγάλων ομίλων (Νηρέας, Σελόντα, Δίας) σε δύο ή ακόμη και σε ένα σχήμα, πιθανότατα με μετοχική συμμετοχή και των πιστωτριών τραπεζών.

Όσο και αν το σχετικό εγχείρημα παρουσιάζει δυσκολίες, παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως οι τράπεζες «στο τέλος της ημέρας» θα πιέσουν αποτελεσματικά για κάποιου είδους συγκέντρωση του κλάδου, ακόμη και παρά τις όποιες ενστάσεις ενδεχομένως προβάλουν οι διοικήσεις των εισηγμένων σε επιμέρους ζητήματα.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον εξαγωγικούς, αλλά και προβληματικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Μόνο τα δάνεια των τριών μεγάλων εισηγμένων (Νηρεύς, Σελόντα, Δίας) πλησιάζουν τα 540 εκατ. ευρώ.

Στόχος των τραπεζών είναι να πάρουν στα χέρια τους την αναδιάρθρωση του κλάδου, η οποία καθυστερεί εδώ και χρόνια, πιέζοντας αρχικά τους μετόχους να βάλουν ή να βρουν λεφτά και αποκτώντας εν συνεχεία τον έλεγχο των εταιρειών, αφού βέβαια έχουν λύσει τον δύσκολο γρίφο του ποιος θα τρέξει τις εταιρείες.

ΝΗΡΕΑΣ: Τα συνολικά καθαρά αποτελέσµατα του Οµίλου ήταν ζηµίες  41,8 εκατ. στο 9μηνο. Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 151,9 εκατ. και είναι ελαφρά µειωµένες κατά 2,5% από την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Οι πωλήσεις ψαριών, που αποτελούν το 79% των συνολικών πωλήσεων, σηµείωσαν αύξηση 2,8% σε όγκο και ήταν µειωµένες κατά 4,6% σε αξία λόγω διαφορών στο προϊοντικό µίγµα και της σηµαντικής υποχώρησης της µέσης τιµής.

Τα αποτελέσµατα επηρεάστηκαν από τις χαµηλότερες τιµές πώλησης, την αύξηση των τιµών των πρώτων υλών για ιχθυοτροφές, τη χαµηλότερη της αναµενόµενης ανάπτυξη των βιολογικών αποθεµάτων..
  • καθώς και µη επαναλαµβανόµενες δαπάνες και έκτακτες προβλέψεις. Με λίγα λόγια ''έκρουσε τον κώδωνα'' με το 9μηνό του.

ΝΗΡΕΑΣ: Οι παρασκηνιακές πηγές εκτιμούν ότι θα τα βρει με τις τράπεζες και θα είναι ο κερδισμένος του κλάδου. Η ίδια η εταιρεία αναφέρει ότι οι ετήσιες πωλήσεις της συμβαδίζουν με τα βιολογικά της αποθέματα... Οπότε δεν μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες του χώρου... Ούτε με τις ιταλικές - ισπανικές...

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης