Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Περί ΕΧΑΕ...

tags :
Περί ΕΧΑΕ...
Η ΕΚΘΕΣΗ: Νέα τιμή-στόχο στα 10,30 ευρώ ανά μετοχή για την μετοχή των ΕΧΑΕ έθεσε η NBG Securities, η οποία ταυτόχρονα αναβάθμισε την σύστασή της σε ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ από ΟΥΔΕΤΕΡΗ.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές της NBG SEC.  η ΕΧΑΕ είναι μια ελκυστική περίπτωση, διότι είναι αντιπροσωπευτική της εικόνας της ελληνικής οικονομίας...

Και έχει δυνατότητες λειτουργικής μόχλευσης μετά από μια μακρά περίοδο εξορθολογισμού του κόστους και τον μεγάλο αριθμό αποθεματικών σε ρευστό που μπορεί να οδηγήσει σε μια καλή μερισματική απόδοση. 

ΕΧΑΕ- Υπενθύμιση: (Αποτελέσματα 3Μ 2014): Μπορεί τα 4,8 εκατ. ευρώ των καθαρών κερδών της ΕΧΑΕ να φαίνονται λίγα είναι ωστόσο 20% αυξημένα σε σχέση με πέρυσι.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 10,2 εκατ. ευρώ έναντι 8,85 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν στα 9,9 εκατ. ευρώ έναντι 8,6 εκατ. ευρώ.

Το α' τρίμηνο 2014 σε warrants πραγματοποιήθηκε το 10,7% της αξίας και το 19,7% του όγκου συναλλαγών της αγοράς αξιών.

ΕΧΑΕ: Η συνέχεια θα είναι πιο δυνατή αφού από τις αρχές Απριλίου έως και σήμερα οι αμκ, η αύξηση των κεφσεων και της συναλλακτικής δραστηριότητας (μέσες ημερήσιες συναλλαγές 135 εκατ. ευρώ έναντι 85 εκατ. ευρώ πέρυσι)
υπόσχεται μία πιο θετική συνέχεια.

Το ταμείο των 168 εκατ. ευρώ βοηθάει στο να κατέβει η αποτίμηση στις 12 φορές τα καθαρά κέρδη, ενώ μετά τον Δεκέμβριο οι μέτοχοι μπορεί να έχουν επιπλέον μερισματικές απολαβές.


ΕΧΑΕ - υπενθύμιση: Στα 10,50 ευρώ  έχει αυξήσει την τιμή στόχο της ΕΧΑΕ η Alpha Finance, από 7,60 ευρώ προηγουμένως, με την σύσταση σε Υπεραπόδοση...

Για την κερδοφορία της ΕΧΑΕ η Alpha Finance εκτιμά το 2014 να διαμορφωθεί στα 45 εκατ. ευρώ, το 2015 στα 28 εκατ. ευρώ και το 2016 στα 35 εκατ. ευρώ. Μην ξεχνάμε τα 170 εκατ. στα ταμεία της...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης