Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Lavipharm:’Ημαρτον! Zημίες 7ετίας 71 εκατ. και…αμοιβές 29 εκατ. ευρώ!!

tags :
Lavipharm:’Ημαρτον! Zημίες 7ετίας 71 εκατ. και…αμοιβές 29 εκατ. ευρώ!!

Πως τώρα επιτρέπεται σε μία εταιρεία με αρνητικά ίδια κεφάλαια δεκάδων εκατ. ευρώ, με καθαρό δανεισμό της τάξης των 107 εκατ. ευρώ να την χρεώνουν κάθε χρόνο με 3 αλλά και με 4 και 5 εκατ ευρώ οι επικεφαλής της και οι… αρμόδιοι να σφυρίζουν κλέφτικα, τι να σας πούμε;

Ολοι μας γνωρίζουμε ότι σημαντικός αριθμός εισηγμένων εταιρειών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Ορισμένες όμως εξ αυτών κυριολεκτικά λόγω κακών επιλογών των ιδιοκτητών τους, βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο λόγος – εν προκειμένω – για την Lavipharm

Τα όσα έχουν συμβεί στην Lavipharm, αν είχαν γίνει για παράδειγμα στις ΗΠΑ, θα είχαν ήδη κατατεθεί αγωγές εναντίον της, θα είχε επέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα βρισκόταν μπροστά σε βαριές κατηγορίες.

Κατηγορίες, οι οποίες στην περίπτωσή μας αφορούν σε παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, με αποκορύφωμα τα περιβόητα patch, τα οποία υποτίθεται ότι θα κατακτούσαν την παγκόσμια αγορά, μέχρι τις άριστες προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας και άλλα παρόμοια ηχηρά.

Με αποκορύφωμα το ζήτημα των αμοιβών της που ξεπερνάει κάθε φαντασία… Να …επιτυγχάνεις σε μία 7ετία (2007-2014) ζημίες 71 εκατ. και για το ίδιο διάστημα να αμοίβεσαι με 29 εκατ. ευρώ δηλαδή με 4,2 εκατ. ευρώ ετησίως!!

Η σημερινή κατάσταση της εισηγμένης:

Οι ζημίες, που δεν έχουν σταματημό, στο 9μηνο του 2015 έφτασαν τα 4,62 εκατ. ευρώ.

• Τα ίδια κεφάλαια έχουν γυρίσει για τα καλά σε ΑΡΝΗΤΙΚΑ και κατά 32,6 εκατ. ευρώ. • Ο τζίρος έπεσε κι άλλο… στα 18,8 εκατ.ευρώ από 22,2 εκατ. ευρώ… Θαύμα δηλ. που αποτιμάται σε… 7,2 εκατ. ευρώ… [Στο τρίτο τρίμηνο πάντως γύρισε σε θετικά Ebitda στα 2,1 εκατ. ευρώ].

• Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της ανήλθε σε 107 εκατ. ευρώ από 95 εκατ. το 2014. • Οι συνολικές υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν σε 143,8 εκατ. ευρώ από 132,9 εκατ.

Το απίστευτο είναι εδώ, ότι ενώ η περιουσία των μετόχων έχει ουσιαστικά ολοσχερώς εξαϋλωθεί και οι τράπεζες έχουν πάρει ενέχυρο… όλη την εταιρεία, το πάρτι αμοιβών συνεχίζεται.

Οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. και άλλων διευθυντικών στελεχών, σε μία καταχρεωμένη επιχείρηση ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ στο 2014 και εφέτος στο 9μηνο κιόλας εισέπραξαν 1,7 εκατ. ευρώ!!!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης