Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

ΧΑ: Θα δίναμε ένα πόντο επιπλέον υπέρ των αγοραστών σε ότι αφορά την κατεύθυνση της εκτόνωσης...

tags :
ΧΑ: Θα δίναμε ένα πόντο επιπλέον υπέρ των αγοραστών σε ότι αφορά την κατεύθυνση της εκτόνωσης...
Το χαμηλό της διήμερης πτώσης πραγματοποιήθηκε στις 517 μονάδες ακριβώς 100 μονάδες από το σημείο εκκίνησης της πτωτικής κίνησης την προηγούμενη Παρασκευή. Από το σημείο αυτό ακολούθησε μια ήπια ανοδική αντίδραση έως τις 547 μονάδες αποφορτίζοντας αισθητά την συνολική υποτιμημένη τεχνική εικόνα των ταλαντωτών.

Αλλαγές σε επίπεδο τάσης δεν υπάρχουν, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να διασπάσει τις 600 μονάδες. Οι 547 μονάδες ήταν το ελάχιστο δυνατό υψηλό της αντίδρασης από την πτώση μεταξύ 656 και 517 μονάδων με επόμενα επίπεδα αντίστασης στις 573 και 586 μονάδες.

Η εξέλιξη του σχηματισμού μετά την πρώτη ανοδική αντίδραση δεν έχει χαρακτηριστικά έντασης και αυτό αφήνει ενδεχομένως ένα περιθώριο αισιοδοξίας συνέχισης προς το επόμενο σημείο αντίστασης (573 μονάδες).

Τα συναλλακτικά δεδομένα σε θετικές συνεδριάσεις όσο κινούνται κοντά στα επίπεδα των 70 εκατ. ευρώ διατηρούν σε καλό βαθμό τις ελπίδες των αγοραστών οι οποίοι αν και έχουν απέναντι τους την αδυναμία των τραπεζών έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα υπολογίσιμο ανοδικό αντίβαρο με άλλους δεικτοβαρείς τίτλους.

Η ελληνική Αγορά υποαπέδωσε τόσο στο διάστημα της έντονης πτώσης όσο και στο διάστημα της αντίδρασης από την περασμένη Παρασκευή λόγω των τραπεζών οι οποίες φαίνεται ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο στην διαμόρφωση της τάσης.

Αναμένοντας την λύση της συσσώρευσης των τραπεζικών διαγραμμάτων από τα πρόσφατα χαμηλά εκτιμούμε ότι η προσαρμογή με τις αποτιμήσεις των ξένων τραπεζών έχει αποτυπώσει το συγκριτικό ρίσκο της χώρας καθώς και σημαντικό μέρος των κινδύνων που συνδέονται με την καταγραφή νέων επισφαλειών. Για αυτό το λόγο θα δίναμε ένα πόντο επιπλέον υπέρ των αγοραστών σε ότι αφορά την κατεύθυνση της εκτόνωσης.

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης