Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Νέα στρατιά ανέργων και νέα λουκέτα στον κλάδο των κατασκευών

tags :
Νέα στρατιά ανέργων και νέα λουκέτα στον κλάδο των κατασκευών
Ακόμη και το μεγάλο έργο της νέας γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, για το οποίο οι κατασκευαστικές εταρείες θα κληθούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα δημοπρατηθεί μόνο όταν αυτό ενταχθεί στο ΕΣΠΑ
Το 2017, μετά και την ολοκλήρωση των πέντε οδικών αξόνων, είναι η πρώτη χρονιά που δεν είχαμε την δημοπράτηση κανενός έργου.
Και όσα έχει εξαγγείλει ότι θα δημοπρατήσει η κυβέρνηση στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσουν το 2019, γεγονός που μεταφράζεται σε τριετή επενδυτική άπνοια, σε νέα στρατιά ανέργων και νέα λουκέτα στον κλάδο.
Ακόμη και το μεγάλο έργο της νέας γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, για το οποίο οι κατασκευαστικές εταρείες θα κληθούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα δημοπρατηθεί μόνο όταν αυτό ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.



Ο προβληματισμός στα στελέχη των κατασκευαστικών Ομίλων για την επόμενη μέρα είναι διάχυτος, ενώ όπως υποστηρίζουν το 2017 θα υπάρξει ραγδαία επιδείνωη των οικονομικών τους μεγεθών, κάτι που ήδη έχει αποτυπωθεί και στις οικονομικές καταστάσεις του 2016.
Επίσης κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση των εγχώριων εταιρειών σε σχέση με εκείνες του εξωτερικού, οι οποίες και δεν αποδέχονται τα αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπής για τα καρτέλ και τα… πρόστιμα.
Ο κάθε κανόνας έχει φυσικά και τις εξαιρέσεις του…
Είναι και ορισμένοι που φρόντισαν πριν πεινάσουν…
Φρόντισαν να νοικοκυρευτούν και να ανοιχθούν σε άλλες δραστηριότητες, προσοδοφόρες.

ΒΑΣ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης