Τελευταία Νέα
Οταν μιλούν οι αριθμοί

Χ.Α: Το β’ τρίμηνο ήταν μια ιδιαίτερα δυνατή περίοδος για την κερδοφορία των εταιριών

tags :
Χ.Α: Το β’ τρίμηνο ήταν μια ιδιαίτερα δυνατή περίοδος για την κερδοφορία των εταιριών
______

Το ότι δεν δημοσιεύεται β’ τρίμηνο από όλους δεν σημαίνει ότι δεν προκύπτει κάποια τάση από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Συγκεντρώνοντας τα αποτελέσματα όσων εταιριών δημοσίευσαν από τον FTSE-26 α’ και β’ τρίμηνο, προκύπτει ότι το β’ τρίμηνο ήταν μια ιδιαίτερα δυνατή περίοδος για την κερδοφορία των εταιριών.

Έτσι λοιπόν, ο τζίρος μπορεί να επιβραδύνεται στο 12,4% τα λειτουργικά κέρδη είναι όσο και στο εξάμηνο -μειωμένα κατά 5%- ενώ τα καθαρά κέρδη εμφανίζονται αυξημένα κατά 517%, γυρίζοντας από ζημιές.

Οι εμποροβιομηχανικές εταιρίες είχαν αυξημένη κερδοφορία κατά 30%, μεταβολή που αν συνεκτιμηθούν και άλλοι παράγοντες αποκτούν μεγαλύτερη σημασία.

Τα αποτελέσματα του εξαμήνου δεν περιέχουν τον ΑΔΜΗΕ στερώντας από την ΔΕΗ μέρος από την δραστηριότητα του β’ τριμήνου, η Lamda Development έχει στο β’ (όπως και στο δ’ τρίμηνο) διαφορές αποτίμησης ακινήτων ενώ οι δύο εταιρίες διύλισης «γράφουν» κοντά στα 110 εκατ. ευρώ αρνητικές διαφορές από αποτίμηση αποθεμάτων.

Επομένως το «προσαρμοσμένο» β’ τρίμηνο είχε πολύ μεγαλύτερη παραγωγή αξίας από αυτή που δημιουργήθηκε στο α’ τρίμηνο, τάση η οποία φαίνεται ότι συνεχίζεται και στο γ’ τρίμηνο της χρονιάς από τους βασικούς φορείς της.

Πως κινήθηκε εξάμηνο και β’ τρίμηνο για όσες εταιρίες του FTSE-26 δημοσίευσαν και στις δύο περιόδους



_________



_____




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης