Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα...

tags :
Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα...

ΓΡΑΦΑΜΕ ... Προσοχή στις φουσκωμένες φούσκες του 25άρη και διακράτηση ρευστότητας για να εκμεταλλευθούμε το ... ξεφούσκωμά τους. Την νύφη όμως την πλήρωσαν και... αθώοι περαστικοί...


Τι δείχνει η πτώση - άποψη: Το ύψος της αξίας των συναλλαγών σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών που έφτασε ως και το 9% για κάποιες μετοχές του MSCI (Folli Follie, ΟΠΑΠ), αποδεικνύει, ότι τα πονταρίσματα από τους front runners ήταν μεγαλύτερα ακόμα και από τον τζίρο των 973 εκατ. ευρώ.

 

Οι ίδιοι σημειώνουν πως η υπερ-προσφορά από την πλευρά των επενδυτών σε αναπτυγμένες αγορές σε μετοχές που δεν είναι στην 10άδα του MSCI δεν είχε ανάλογη ζήτηση από «αναδυόμενους» παίκτες, με συνέπεια τις κατά ριπάς πωλήσεις σε μετοχές αυτής της κατηγορίας.

Οι ίδιοι χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν πλασματική την εικόνα, που δημιουργήθηκε στο -15% έως -20% για μετοχές του FT25 που δεν είναι ενταγμένες στον MSCI.

 

Το πιθανότερο είναι πως πολλά από τα χαρτιά, που «χώθηκαν» άγρια σήμερα από διαχειριστές αναπτυγμένων αγορών, που αποχωρούσαν (και δεν είχαν το ισοδύναμο αγοραστικό ισοζύγιο από την πλευρά των... αναδυόμενων) μέσα στις επόμενες ημέρες- ίσως και αύριο- να καλύψουν την σημερινή διόρθωση τους.

 

Από μία άποψη αυτό, που συνέβη ήταν καλό αφ΄ενός γιατί «άλλαξαν χέρια» πάνω από 25 εκατ. ευρώ σε μετοχές του 25άρη (που δεν είναι στον MSCI) και αφ΄ετέρου φάνηκε πως εισέρρευσαν σε επιλεγμένες μετοχές ελληνικών εταιρειών.

 

Εισροή τέτοιας έκτασης ρευστότητας σε αυτές τις υψηλές τιμές, προφανώς δεν έγινε για να γράψει υποαξίες σημείωναν ενδιάμεσοι ξένων διαχειριστών.

 

ΦΦΓΚΡΠ: Στα 267,8 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Folli Follie στο εννεάμηνο του 2013 εκτιμά η IBG σε έκθεση στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 22,40 ευρώ και την σύσταση ''ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ''.

 

Τα συγκρίσιμα έσοδα προβλέπεται να ανέλθουν στα 675,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 12,3%. Η εταιρία ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 28 Νοεμβρίου.

 

ΟΛΠ: Η μοναδική εκπρόσωπος του Χ.Α. στον Small Cap της MSCI είναι η δική του μετοχή, εξ ου και το +5,2% στα 19,4300 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ακραία εξέλιξη με το -8,2% θα δώσει ξανά ευκαιρίες...

ΜΟΗ: Αδιανόητο το -23% και η επιστροφή της στα 6,4000 ευρώ, με τους αγοραστές στο κλείσιμο να μην πιστεύουν την τύχη τους...

ΕΥΡΩΒ: Διαβάζαμε ότι  σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις εταιρείες όπου έχει επενδύσει η Fairfax, ο κ. Γουάτσα συνομιλεί και με το management της Eurobank...

  • προκειμένου η εταιρεία του να τοποθετηθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, η οποία θα προχωρήσει σε αμκ ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου.

ΕΥΡΩΒ(Ι): Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών αφορά στο να αγοράσει η Fairfax το ήμισυ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Watsa, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του.Αλλά είναι γεγονός...

 

ΕΥΡΩΒ(ΙΙ): Εμείς εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι η αξία των 3 warrants ο ''κοπανιστός αέρας'' δηλαδή των 3 συστημικών τραπεζών αποτιμάται όσο σχεδόν η πραγματικότητα που ακούει στο όνομα Eurobank...

 

DROMEAS: Κέρδη 1,16 εκατ. ευρώ από ζημίες 75.000 ευρώ στο περυσινό τρίμηνο και κύκλος εργασιών 4,72 εκατ. έναντι των 1,76 εκατ. του 2012. 



Υπερτριπλασιασμός των ebitda από 664.00 ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2012 στα 2.150.000 ευρώ εφέτος.


ΣΤΟ 9μηνο από ζημίες 1,1 εκατ. ευρώ περίπου πέρυσι, πέρασε σε κέρδη 0,72 εκατ. εφέτος...

 

ΕΝΩ τα ebitda σχεδόν τριπλασιάσθηκαν στα 3,3 εκατ. από 1,2 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις αυξημένες κατά 50% στα 9,4 εκατ. ευρώ. Και ξεπούλαγαν χθες όσο - όσο(!)...


ΜΟΧΛΟΣ: Με το 12,5% του Porto Carras στη κατοχή του, με book value στα 10,0000 ευρώ και να διαπραγματεύεται στο... 1,8100 είναι από τα απίστευτα... Με κφση μόλις 8,3 εκατ. ευρώ(!!).


UNIBIOS: Έπειτα από πάρα πολλά χρόνια επέστρεψε - έστω οριακά -στα κέρδη αλλά το σημαντικότερον είναι το ότι ο δανεισμός της έχει βρεθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με τον δείκτη δανειακής μόχλευσης στο 0,11.

 

Με λογιστική αξία 0,8000 ευρώ διαπραγματεύεται στο 0,4000... Και από το 0,2000 που επιμέναμε ''φορτικά'' νάσου η κυρία στο 0,4000 με άνοδο 8,7% και με συναλλαγές 233.000 τμχ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης