Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Τ Ι σχολιάζουν οι αναλυτές...

tags :
Τ Ι   σχολιάζουν οι αναλυτές...

Πλησίον νέων υψηλών 30 μηνών έκλεισε ο Γενικός Δείκτης την εβδομάδα που διανύσαμε...

  • Με την συναλλακτική δραστηριότητα να εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη στη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου, λόγω  της μετακίνησης της Ελλάδας στις αναδυόμενες Αγορές από την MSCI, αναφέρει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Η Ελλάδα μέσω αυτής της αλλαγής, έγινε αποδέκτης σημαντικών ξένων κεφαλαίων, με στόχο των επενδυτών την καταγραφή υψηλών αποδόσεων μεσοπρόθεσμα.

Είναι λογικό να υποθέσει κανείς, ότι ο βασικός καταλυτής για την επίτευξη του παραπάνω στόχου είναι η σημαντική αναβάθμιση της Ελλάδας από τους ξένους οίκους αξιολόγησης στο εγγύς μέλλον, η οποία βέβαια προϋποθέτει ελάφρυνση του χρέους.


Οι ξένοι επενδυτές δεν φαίνεται να ανησυχούν στο ελάχιστο για τις πολιτικές εξελίξεις τις προσεχείς εβδομάδες, αρχής γεννωμένης από την ψήφιση του Προϋπολογισμού στις 7 Δεκεμβρίου, καθώς η εκκρεμότητα συμφωνίας με την Τρόικα σε βασικά θέματα δε δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα.

Βέβαια από την άλλη, δεν επιτρέπει και στο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου να ασχοληθεί επί της ουσίας με το θέμα χρέους της Ελλάδας...
  • Παρά τη συμφωνία για τη δημιουργία της Γερμανικής Κυβέρνησης μετά από διάστημα 2½ μηνών μετά τις Γερμανικές εκλογές (η Κυβέρνηση δεν έχει σχηματισθεί ακόμα).
Αυτή η καθυστέρηση μπορεί φαινομενικά να μη θεωρείται βλαπτική ως προς τη διαπραγμάτευση ελάφρυνσης του χρέους, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τη επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat...
  • αλλά επί της ουσίας είναι, γιατί καθυστερεί την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.
Όσον αφορά τις ξένες Αγορές, τα νέα ιστορικά υψηλά των δεικτών αναφοράς (S&P 500 και DAX) μπορούν να αποδοθούν στις προσδοκίες των επενδυτών για συνέχιση της ανάκαμψης της Αμερικανικής οικονομίας
  • Ακόμα και με μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης και στην συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος στο Ιράν (μείωση γεωπολιτικού κινδύνου).
"Ωστόσο, τα υψηλά κέρδη που καταγράφουν οι διεθνείς δείκτες από την αρχή του έτους (άνω του 23%), δε μπορούν να αποκλείσουν την αποκομιδή κερδών ενόψει τέλους έτους...

Ι
διαίτερα δε αν ο απολογισμός της "Black Friday" δεν είναι θετικός" επισημαίνει ο αναλυτής της Solidus Sec. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης