Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Οι ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν την εικόνα της......

tags :
Χ.Α.: Οι ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν την εικόνα της......



Πλέον η πλειάδα των τίτλων που "έχουν τρέξει" και που απαρτίζονται κυρίως από μετοχές του FTSE25 και λίγους τίτλους μεσαίας κεφαλαιοποίησης, φοβίζουν τους Έλληνες επενδυτές να πάρουν θέσεις, με τους ξένους να είναι μόνοι στην κίνηση στο μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.


Ο Δείκτης αν θελήσει να συνεχίσει την κίνηση προς το 1260 ή και υψηλότερα προς τις 1450 μονάδες, σίγουρα θα το κάνει με τίτλους Δεικτοβαρείς, αν μη τι άλλο και αν τώρα κάποια Ελληνικά κεφάλαια βρέθηκαν με ρευστότητα τότε υπάρχει περίπτωση να δούμε και μία κίνηση από τους υπόλοιπους "ξεχασμένους" τίτλους της Αγοράς. 

Το 95% του όγκου ουσιαστικά γίνεται από 20 το πολύ τίτλους, με αποτέλεσμα να έχουμε μία Αγορά δύο ταχυτήτων με το "retail" να μην τολμάει εύκολα να πάρει θέση σε μετοχές που έχουν υψηλές αποτιμήσεις και λίγους να ασχολούνται με το βραχυπρόθεσμο trading.

Τα χαρακτηριστικά της Αγοράς είναι σίγουρα "bull market" μιας και οι διορθώσεις σε χρόνο είναι γρήγορες και μεγάλες ενώ η άνοδος εξελίσσεται σε πολύ πιο αργούς ρυθμούς.

Πλέον μένει να δούμε την "συνέχεια του έργου" την εβδομάδα που ξεκίνησε.

Κατά την άποψη μας, ναι μεν δεν "συμπαθούμε" τον Τραπεζικό κλάδο, παρόλα αυτά μιας και υπάρχει το μοναδικό προϊόν που λέγεται warrant και μάλιστα με τέτοια χαρακτηριστικά σε χρόνο και πολλαπλασιαστή στην Ελλάδα, τα χαρτοφυλάκια οφείλουν να έχουν ένα πολύ μικρό ποσοστό τους σε θέση.

Αν πιστεύουμε σε ανάπτυξη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια, ή ότι το Κράτος θα μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματα που δάνεισε για να σωθεί ο κλάδος, τότε είναι αδιανόητο κάθε χαρτοφυλάκιο να μην έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό θέσης (όχι trading). 

Όλα δείχνουν πως ξεκλειδώνουν τα έργα για τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, ενώ την επόμενη πενταετία αναμένεται μεγάλο πακέτο για την ολοκλήρωση τους, με τους δύο βασικούς ομίλους να κερδίζουν έδαφος.

Από την άλλη η πώληση του Αστέρα μπορεί να "ανοίξει την όρεξη" για να προχωρήσει και η πώληση του Ελληνικού μιας και αυτά τα δύο αυτά κομμάτια είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο. 

Μπορούν να προσφέρουν σημαντικές θέσεις εργασίας και να βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη το επόμενο διάστημα σε περίπτωση που προχωρήσουν.

Πλέον μπήκε ο Δεκέμβρης, με τα βιβλία να κλείνουν θέσεις με σημαντικά κέρδη και μένει να δούμε αν θα έχουμε άμεση συνέχιση της κίνησης, που είναι και το πιο λογικό, αν η Αγορά θέλει να εκπλήξει τους περισσότερους.

Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι, για την Αγορά και πλέον είμαστε πάνω στα επίπεδα διάσπαση των οποίων θα κάνουν πολλούς να πιστέψουν σε άμεση συνέχιση της ανοδικής κίνησης σε υψηλότερα επίπεδα.

"Ο στόχος μας μεσοπρόθεσμα συνεχίζει και είναι στην περιοχή του 1350-1500 με ενδιάμεση αντίσταση το 1260" αναφέρει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης