Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

TI απαντούν Ιασώ, Υγεία και Ιατρικό Αθηνών για rebate και clawback

tags :
TI απαντούν Ιασώ, Υγεία και Ιατρικό Αθηνών για rebate και clawback
Δεν έχει προχωρήσει σε προβλέψεις για το rebate και το clawback στις οικονομικές καταστάσεις εννεαμήνου το Ιασώ, λόγω αδυναμίας προσδιορισμού των σχετικών ποσών, σύμφωνα με απάντησή του σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το Υγεία διευκρινίζει ότι στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της 30ης/9/2013 προέβη στη γνωστοποίηση ενδεχόμενης υποχρέωσης ορίζοντας εύρος πρόβλεψης για το ποσό που αντιστοιχεί στο rebate για το εννεάμηνο του 2013.

Αναφορικά με το claw-back, διευκρινίζει ότι λόγω της αστάθμητης παραμέτρου για την οριστικοποίηση του σχετικού ποσού δεν κατέστη δυνατός ο υπολογισμός του για την αντίστοιχη περίοδο αναφοράς των ως άνω οικονομικών καταστάσεων, εντούτοις έγινε αναφορά στην ύπαρξη ενδεχόμενης υποχρέωσης.

Επιπλέον το Υγεία τονίζει ότι οι συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ εταιρείες του ομίλου, καθώς και οι λοιπές εταιρείες του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.


Από την πλευρά του το Ιατρικό Αθηνών, σημειώνει ότι δεν έχει προχωρήσει στην αναγνώριση προβλέψεων για το rebate και το clawback στις οικονομικές καταστάσεις εννεαμήνου, λόγω αδυναμίας σαφούς προσδιορισμού των σχετικών ποσών.

Επιπλέον, τονίζει ότι έχει ήδη ασκήσει 2 αιτήσεις ακυρώσεως στο ΣτΕ κατά των σχετικών υπουργικών Αποφάσεων, ενώ πέραν αυτών έχουν κατατεθεί ανάλογες προσφυγές από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) και την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης