Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Ισχυρές αντιστάσεις από Vivartia - Αύξησε μερίδια αγοράς και μείωσε τα κόστη στο 9μηνο

tags :
Ισχυρές αντιστάσεις από Vivartia - Αύξησε μερίδια αγοράς και μείωσε τα κόστη στο 9μηνο

Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ο όμιλος Vivartia ενίσχυσε περαιτέρω την ηγετική του θέση στους κύριους τομείς δραστηριότητας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα εξορθολογισμού της Vivartia με την μείωση του κόστους να αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Την ίδια ώρα και παρά την κρίση ο όμιλος τροφίμων συνεχίζει να αυξάνει μερίδια στις βασικές του αγορές.

Συγκεκριμένα, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν ο όμιλος ενίσχυσε περαιτέρω την ηγετική του θέση στους κύριους τομείς δραστηριότητας, καταγράφοντας αύξηση στα μερίδια αγοράς τόσο στην αγορά του φρέσκου γάλακτος (μερίδιο 32,5% το εννεάμηνο του 2013) όσο και στην αγορά των κατεψυγμένων λαχανικών (μερίδιο 64,2% το εννεάμηνο του 2013).

Την ίδια ώρα οι προσπάθειες εξορθολογισμού του κόστους απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα (τα έξοδα διάθεσης και διοίκησης μειώθηκαν 16% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας μείωσης 14% το Α’ Εξάμηνο του 2013), παρά την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών.


Σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς του ομίλου η περαιτέρω ενίσχυση του στην ελληνική αγορά αλλά και η επέκταση στο εξωτερικό αποτελεί βασικό στόχο της διοίκησης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνία για δραστηριοποίησή της σε μεγάλη αγορά του εξωτερικού αναμένεται να «κλείσει» μέχρι τις αρχές του 2014 η Vivartia, εφαρμόζοντας το παράδειγμα της συνεργασίας με την Exeed Industries στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η αγορά που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει στενά ο όμιλος είναι αυτή των ΗΠΑ, ενώ στόχος είναι την επόμενη τριετία το 25% του τζίρου της να προέρχεται από τις διεθνείς της δραστηριότητες.

Ο κλάδος εστίασης, πάντως, είναι ήδη ιδιαιτέρως εξωστρεφής. Σήμερα λειτουργούν 18 καταστήματα στο εξωτερικό και ώς το τέλος του 2013 θα φτάσουν τα 22 και στο τέλος του 2014 τα 32-34.

Οι νέες αγορές στις οποίες θα ανοίξουν καταστήματα Goody’s και Everest είναι το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο, η Λιβύη, η Ουκρανία και το Καζακστάν, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με επιχειρήσεις σε Ρωσία και Κίνα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης