Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Η επιτυχία είναι... προσωπική υπόθεση - Επαγγελματικά επιτυχημένοι αισθάνονται 7 στους 10 Έλληνες

tags :
Η επιτυχία είναι... προσωπική υπόθεση - Επαγγελματικά επιτυχημένοι αισθάνονται 7 στους 10 Έλληνες

Επιτυχημένοι επαγγελματικά, αισθάνονται επτά στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα Ιουλίου-Νοεμβρίου από τη Μίλητος Συμβουλευτική και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση Knowl, με τη συνεργασία της ICAP Group.

Στο δείγμα της έρευνας συμμετείχαν στελέχη όλων των βαθμίδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και συγκεκριμένα, η έρευνα συγκέντρωσε 1.156 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι φτιαγμένοι για την επιτυχία, ενώ το 40%  ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα έχοντας κάποιον/α ως πρότυπο.

Η εργατικότητα φαίνεται να είναι το απαραίτητο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας για την επαγγελματική επιτυχία (56%), όπως και η επιμονή (34%), η υπευθυνότητα (32%), η προσαρμοστικότητα (27%), και η δημιουργικότητα (26%). Σύμφωνα με την έρευνα, στην επαγγελματική επιτυχία οδηγεί η προσωπικότητα του καθενός και τα στοιχεία που τη συγκροτούν (77%). Πολύ σημαντικοί παράγοντες είναι όμως και η αξιοποίηση των ευκαιριών (68%), όπως και η διαρκής επιμόρφωση (56%).


Οι κατάλληλες πρακτικές για να αγγίξει κάποιος την επαγγελματική επιτυχία, αλλά και να παραμείνει επιτυχημένος, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης, είναι η αναγνώριση των δυνατών σημείων (48%), το πάθος, η πίστη, η δέσμευση σε αυτό που κάνει (39%), αλλά και η πληροφόρηση κι η σωστή ενημέρωση (34%).

Η  αποτυχία, από την άλλη, φαίνεται ότι είναι συστατικό στοιχείο της επαγγελματικής επιτυχίας, αφού το 65% των ερωτηθέντων την έχει βιώσει και θεωρεί ότι λειτουργεί ευεργετικά – αρκεί να φροντίζει κάποιος να μαθαίνει από αυτήν.  Περαιτέρω, ένα ποσοστό 86% πιστεύει ότι πρέπει να μοιραζόμαστε την επαγγελματική επιτυχία, ενώ τέλος, ο δρόμος για την κατάκτησή της είναι μάλλον δύσκολος, όπως συμφωνεί το 54,3% των ερωτηθέντων.  
 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης