Τελευταία Νέα

Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον κόσμο του ταμπλό...

tags :
Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον κόσμο του ταμπλό...

ΜΙΓ: Έκλεισε για έβδομη στη σειρά φορά στο μείον και μάλιστα κάτω από το 0,4000 - έστω οριακά - στο 0,3990 ευρώ με συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 2,2 εκατ. τμχ. Στο -6,99% από την αρχή του 2013 με μέσο όρο διαπραγμάτευσης το 0,3800 ευρώ και με την κφση στα 307 εκατ. ευρώ.

ΜΙG: Καθαρή θέση: 783,4 εκατ. (από 913,5), ζημίες 9μήνου 129,8 εκατ. (από -945 εκατ.) Πωλήσεις: 1,044 δισ. Μικτά κέρδη: 189,5 εκατ. (201,6 ) Ebitda: 51,7 εκατ. (33,2 ) Ροές (λ.δ.): -13 εκατ. (-56 εκατ.) Λογιστική αξία: 1,0200 ευρώ. Δείκτης δαν. μόχλ.: 2,09

ΜΕΤΚΑ: Στο μείον ξανά η τιμή της μετοχής που εμφανίζει 8 αρνητικές παραστάσεις στις τελευταίες 10(!), παρά το εξαιρετικό της 9μηνο. Το placement που πραγματοποίησε έφερε τα πάνω κάτω και ακόμα να συνέλθει. Ανεξάρτητα αυτού όμως δεν παύει να αποτελεί Top επιλογή για πολλούς διαχειριστές θεσμικούς και μή...


ΜΕΤΚΑ: Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή της στα 15,00 ευρώ ανά μετοχή, από 13,40 ευρώ προηγουμένως, έχει προχωρήσει η Eurobank Equities. Η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη την σύσταση "ΑΓΟΡΑ", ενώ εξακολουθεί να την συμπεριλαμβάνει και στο χαρτοφυλάκιο των "top picks" της.


ΕΛΒΑ:Ίδια κεφάλαια 555 εκατ. και δείκτης δανειακής μόχλευσης στο 0,38. Στα 43,2 εκατ. ανήλθαν οι θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες. Η λογιστική αξία μετοχής στα 4,4700  με τιμή στο ταμπλό 1,8200 ευρώ και η σχέση P/BV στο 0,40. Χρηματιστηριακή και λογιστική αξία τις χωρίζει μία απόσταση 145%...


Χ.Α. - ΤΑΜΠΛΟ: Ποιά ήταν τα χαρακτηριστικά της πρώτης συνεδρίασης της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τον τζίρο να συντηρείται σε ικανοποιητικά, για την εποχή, επίπεδα; Τι άλλο παρά  τα ''γυρίσματα θέσεων'', οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και η έντονη επιφυλακτικότητα...


Και μάλλον τα γυρίσματα θέσεων θα συνεχισθούν, καθώς και οι ρευστοποιήσεις για την καταγραφή σημαντικών κερδών, που σε συνδυασμό με το επικείμενο triple witching Δεκεμβρίου, θα διατηρήσουν σε αξιοπρεπή επίπεδα την αξία των συναλλαγών. Αλλά θα παραμένει σταθερή η έλλειψη διάθεσης προκειμένου να  ενισχυθούν οι τρέχουσες αποτιμήσεις υψηλότερα. Τα βιβλία έχουν κλείσει ουσιαστικά...

Βιοχάλκο - θυγατρικές (σχόλιο του κ. Μαν. Χατζηδάκη): Μεταξύ 8 και 10 Ιανουαρίου θα κληθούν οι μέτοχοι της μειοψηφίας των εισηγμένων θυγατρικών της Βιοχάλκο να συζητήσουν για την σκοπιμότητα των δημοσίων προτάσεων που συνεπάγεται η αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της μητρικής εταιρίας. Και εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα.

Διότι αν έστω και ένας μέτοχος της μειοψηφίας επιθυμεί να γίνει δημόσια πρόταση (η οποία ακόμα ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να περιλαμβάνει) η εταιρία θα πρέπει να εξετάσει το πως (και αν) θα ικανοποιήσει το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς την διενέργεια προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

Αλλιώς δημιουργείται ένα προηγούμενο. Και αυτό το προηγούμενο ανοίγει πολλές μη επιθυμητές πόρτες για έξοδο και άλλων εισηγμένων.



ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μπορεί το 9μηνό της να μην ήταν και τόσο καλό, αλλά λίγες εισηγμένες εταιρείες μπορούν να εμφανίζουν τέτοια κέρδη... Αν είναι να πιέζουμε τις τιμές μετοχών εταιρειών που στο 9μηνό τους εμφανίζουν κέρδη μειωμένα μεν, αλλά της τάξης των 4,3 εκατ. ευρώ ( με κφση 58 εκατ. ευρώ)...

... τι θα έπρεπε να κάνει η αγορά σε αυτές που θα βγάλουν κέρδη του Αγίου Ποτέ και τις οποίες συχνά - πυκνά αποθεώνει στο ταμπλό;
το ταμπλό; Απάντηση φυσικά και δεν πρόκειται να πάρουμε από μία αγορά τόσο ανισόρροπη...


Χ.Α. - αγορά: Νέα πτώση σημειώθηκε στο ταμπλό το οποίο κινήθηκε τελικώς χαμηλότερα του κρίσιμου τεχνικά σημείου στήριξης των 1150 μονάδων, απόρροια των νέων φόρων που επιβάλλονται άκριτα σε ακίνητα και μετοχές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γ.δ. έχασε τη ζώνη των 1.150 μονάδων για πρώτη φορά από τις 21 Νοεμβρίου.

Έτσι, συμπληρώσαμε τέσσερις σερί πτωτικές συνεδριάσεις με απώλειες -4,48% σε επίπεδο γ.δ., ενώ ο FTSE 25 χάνει -4,45% και ο τραπεζικός δείκτης -3,81%. 

Η ζώνη των 1.150 μονάδων ασφαλώς είναι κρίσιμη τόσο από πλευράς τεχνικής εικόνας, όσο και από άποψη ψυχολογίας της αγοράς, οπότε η απώλειά τους δεν είναι θετική εξέλιξη.

Βεβαίως, θα πρέπει να "επιβεβαιωθεί" σε περισσότερες από μία συνεδριάσεις, ενώ το αλάνθαστο κριτήριο είναι το "φίλτρο" των τριών ημερών. Μένει να δούμε δηλαδή αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση επανόδου πάνω από την περιοχή αυτή.


Αν ανακτηθεί άμεσα η περιοχή των 1.150 μονάδων, τότε θα οριοθετήσουν τα χαμηλά επίπεδα της αγοράς σε αυτή την φάση, αποτρέποντας κίνηση προς τις 1130 και κυρίως 1100 μονάδες.

Αν όμως επιβεβαιωθεί η απώλεια της στήριξης των 1.150 μονάδων, τότε είναι πιθανή η διορθωτική φάση της αγοράς προς τις 1100 μονάδες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης