Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ: Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ: Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ
Η διατήρηση του Γενικού Δείκτη, σε επίπεδο κλεισίματος, τόσο  πάνω από τη ζώνη στήριξης των 1140 με 1120 μονάδων όσο  και πάνω από το κάτω όριο των 1135 μονάδων του αποτυπωμένου σχηματισμού  "σημαίας" (Flag pattern), στο ημερήσιο chart τιμών, ίσως δώσει την ανοδική ευκαιρία για την εκ νέου "αναμέτρηση" με την περιοχή ενδιάμεσης αντίστασης των 1180 με 1188 μονάδων, εκτιμά ο Απόστολος Μάνθος.

Άμεση προτεραιότητα του Δείκτη, στις επόμενες συνεδριάσεις θα είναι η ανοδική επιβεβαιωμένη επανάκτηση του μεσοπρόθεσμου απλού κινητού μέσου των 50 ημερών, στις 1164 μονάδες, καθώς η παρατεταμένη παραμονή του κάτω από αυτόν ενισχύει το στρατόπεδο των “Bears” και εν συνέχεια το  σενάριο καθοδικής αναμέτρησης  με το διαγραμματικό όριο των 1095 μονάδων.

Πάντως αυτό που διαφαίνεται από τις επιμέρους τεχνικές αναλύσεις αρκετών Δεικτοβαρών τίτλων είναι η "αυξανόμενη διάθεσή" τους για συνέχεια στην ανοδική τους πορεία κυρίως μετά και το "υγιές pullback" των τελευταίων συνεδριάσεων, όπως για παράδειγμα του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ,   με τις Τραπεζικές μετοχές, όμως, να παίζουν προς το παρόν το ρόλο του αντίβαρου στην όλη προσπάθεια ανάκτησης των 1200 μονάδων.


Βραχυχρόνιο  "φρένο" στη καθοδική του πορεία φαίνεται να έχει πατήσει, διαγραμματικά, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, κρατώντας έτσι  μια πολύ εύθραυστη απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη στήριξης των 375 με 365 μονάδων. Διακράτηση της εν λόγω ζώνης είναι πολύ πιθανό να βάλει τις βάσεις για μια γρήγορη ανοδική "ανάταση" προς τις 388 με 392 μονάδες, φλερτάροντας έτσι εκ νέου με τον τμημένο καθοδικά απλό κινητό μέσο των 50 ημερών, στις 386 μονάδες.

Στην αντίθετη όμως περίπτωση, που ο δείκτης εισέλθει καθοδικά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών κάτω από το μέσο της ζώνης στήριξης (370 μονάδες) τότε θα πρέπει να αναμένουμε μια επικίνδυνη πτωτική εκτόνωση προς τις 355 μονάδες προκαλώντας εκτεταμένες ρευστοποιήσεις, επισημαίνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης