Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΕΥΣΤΟΧΑ τα ''κτυπήματα'' της ΑLpha Bank...

tags :
ΕΥΣΤΟΧΑ τα ''κτυπήματα'' της ΑLpha Bank...
ΜΕΛΕΤΗ Alpha Bank (μεταξύ άλλων):

Σε μια περίοδο όπου θα έπρεπε να εφαρμόζονται σημαντικά κίνητρα για την ενθάρρυνση της εισροής επιχειρηματικών κεφαλαίων από εγχώριους και ξένους επενδυτές, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί και πάλι πρέπον να επιβάλει σημαντικά αντικίνητρα, τονίζει η Alpha.

Προωθείται από τις αρχές του 2014 η επιβολή φόρου υπεραξίας 15% στις πωλήσεις μετοχών, παραγώγων και επιχειρηματικών ομολόγων (που επιβλήθηκε με τον ν. 4172/2013), ταυτόχρονα με τον φόρο επί της αξίας των πωλήσεων που είναι σήμερα 0,2%.

Η επιβολή αυτών των φόρων επιβαρύνει κυρίως τους εγχώριους επενδυτές και ιδιαίτερα εκείνους που στα προηγούμενα έτη εξήγαγαν τις αποταμιεύσεις τους στις κεφαλαιαγορές του εξωτερικού και μπορεί τώρα να εξέταζαν τη δυνατότητα επαναεισροής αυτών των κεφαλαίων για τοποθέτησή τους στο ελληνικό χρηματιστήριο και στην αγορά ακινήτων.

Μάλιστα, η επιβολή των φόρων προωθείται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προϋποθέσεις και οι κανόνες επιβολής τους όπως ισχύουν στις χώρες όπου ήδη εφαρμόζεται τέτοια φορολογία (βλέπε, π.χ., την σχετική μελέτη της Ernst&Young).

ΚΙ ΑΛΛΑ από την μελέτη της Alpha: Ναι μεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις από το μέτωπο της ανεργίας και της επανεκκίνησης των οδικών αξόνων...

Αλλά η κυβέρνηση, προφανώς υπό την πίεση του πιο οπισθοδρομικού μέρους του πολιτικού συστήματος της χώρας και ομάδων συμφερόντων, φαίνεται να υιοθετεί εντελώς εκτός τόπου και χρόνου πολιτικές...


ΠΟΥ εάν δεν διορθωθούν έγκαιρα μπορεί να αποτελέσουν σημαντικά και εντελώς αδικαιολόγητα εμπόδια στην ανάκαμψη της χώρας.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης