Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα...

tags :
Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα...
ΣΤΗΝ Geniki η αμκ θα γίνει στην book value αλλά στην ΕΥΡΩΒ θα γίνει στην ονομαστική(!);; Φυσικά έτσι και γίνει κάτι τέτοιο, θα μιλάμε για ''μεγαλείο της τρέλας'' σε όλο το φάσμα, ΤΧΣ, ΤΡΟΙΚΑ, Διοίκηση ΕΥΡΩΒ... ΥΠ.ΟΙΚ).

Η Τέρνα Ενεργειακή συμπλήρωσε όγδοη (!) συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, αλλά από τον FTSE25 δεν υπήρξε άλλη μετοχή που να δώσει κάποια "πληροφορία" για σημαντική αλλαγή του υπάρχοντος επιφυλακτικού σκηνικού.

Αντίθετα, Folli Follie Group και ΕΥΔΑΠ, επιδείνωσαν έτι περαιτέρω την τεχνική τους εικόνα.

ΕΛΚΑ: Αποτιμάται σε 44,9 εκατ. ευρώ με την σχέση P/BV να διαμορφώνεται στο 0,49. Διαπραγματεύεται τώρα στο 1,5200 ευρώ, μετά το χθεσινό +5,6% που συνοδεύτηκε με συναλλαγές 48.000 τμχ. Ελάχιστο - μέγιστο 2013 στα 1,1600 - 2,3200 ευρώ και -18,3% από το ξεκίνημα της χρονιάς.
ΕΛΚΑ(Ι): Στο 1,6300 ο μέσος όρος της τιμής τους και με τις συναλλαγές μέχρι στιγμής εφέτος στα 3,9 εκατ. τμχ, δηλ. στο 13% του συνόλου. Με την αγορά να προσβλέπει στην ανάληψη σημαντικών παραγγελιών στα επικείμενα projects που ήδη έχουν καθυστερήσει υπερβολικά...
Ελάχιστα τα άξια λόγου αναφοράς χαρτιά χαμηλότερα του FTSE25. Οκτώ συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η ΝΕΛ και τρεις η ΑΝΕΚ. Συνεχίστηκε η σχετική κινητικότητα σε θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο...

ΔΕΥΤΕΡΗ συνεδρίαση σχετικών πιέσεων συμπλήρωσε ο τίτλος της InfoQuest, ενώ "απατηλή" αποδείχθηκε η προχθεσινή προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στον Αστέρα... Συνέχισε την πλαδιοκαθοδική της κίνηση η μετοχή της Unibios...

-------------------

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ της ημέρας: "Οι ενδεχόμενες εισπράξεις του Κράτους από τον φόρο υπεραξίας στις μετοχές και τα Παράγωγα είναι πιθανό να μην υπερβούν τις μερικές δεκάδες εκατομμύρια το 2014 και το 2015.

Ωστόσο, οι αρνητικές επιπτώσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας από την τυχόν αδόκιμη και άκαιρη εφαρμογή αυτών των επιβαρύνσεων μπορεί να είναι πολλαπλάσιες" αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.


Στην επικείμενη θέσπιση του φόρου υπεραξίας αλλά και στην ενίσχυση του πολιτικού ρίσκου λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αποδίδει η Exotix τη βραχυπρόθεσμη αδυναμία της Ελληνικής Αγοράς. 

Σε κάθε περίπτωση αν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, που θα έχει λήξει και το triplewitching Δεκεμβρίου, η επενδυτική κοινότητα δεν έχει διαπιστώσει ουσιαστικές μεταβολές σε σχέση με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, κανείς από τους παράγοντες της Αγορές δεν μπορεί να προβλέψει ακόμα και την απόλυτα βραχυπρόθεσμη κίνηση.

Η φορολογική κόπωση των φορολογούμενων – επενδυτών μπορεί να εκδηλωθεί στο ταμπλό του Χ.Α. και να διαμορφώσει σκηνικό αρνητικών συνεπειών για την εγχώρια Κεφαλαιαγορά.






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης