Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΟΙ ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν και εκτιμούν...

tags :
ΟΙ ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν και εκτιμούν...

Τι λένε οι αναλυτές:

"Η Αγορά δείχνει προβληματισμένη από την χαμηλή εξάσκηση των warrants της Alpha Bank και προεξοφλεί πιθανή αποτυχία εξάσκησης των παραστατικών τίτλων για Εθνική και Πειραιώς, κατά την πρώτη περίοδο" αναφέρει ο Σέργιος Μελαχροινός.

Ταυτόχρονα, η αβεβαιότητα από την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας, καθώς και η εφαρμογή του "πόθεν έσχες" για αγορά μετοχών, οδηγεί αρκετούς επενδυτές στην λύση ρευστοποίησης του χαρτοφυλακίου τους, καθώς δεν θέλουν να εμπλακούν σε διαδικασίες με άγνωστες λεπτομέρειες.

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία που συνεργάζονται με ξένα χαρτοφυλάκια, τα τελευταία αρχίζουν να "βλέπουν" αυξημένη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ρευστότητα, που πιθανότατα θα αποτελέσει τροχοπέδη στην επόμενη προσπάθεια ανόδου στο Χ.Α.

Ο αναλυτής της Solidus Sec. επισημαίνει ότι χρειάζεται αυξημένη προσοχή, καθώς κατά τους τελευταίους μήνες η Αγορά κινήθηκε, σχεδόν αποκλειστικά, από "εισαγόμενα" κεφάλαια, καθαρά βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, κάτι που εμπεριέχει κινδύνους "αυξημένης μεταβλητότητας" αν οι ξένοι διαχειριστές διαπιστώσουν "αλλαγή κλίματος" (!)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης