Τελευταία Νέα

Τι σημαίνει για τους μετόχους η πώληση του 49% των ΚΑΕ από την FFGroup (σχόλιο του Μάνου Χατζηδάκη)

tags :
Τι σημαίνει για τους μετόχους η πώληση του 49% των ΚΑΕ από την FFGroup (σχόλιο του Μάνου Χατζηδάκη)

FFGroup: Πιο γρήγορα από ότι ίσως ανέμενε η αγορά η εταιρία προχώρησε στην εξάσκηση του δικαιώματος πώλησης του 49% των KAE στην Dufry σε τίμημα που έφθασε τα 863,5 εκ. ευρώ για το 100%. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την ανάληψη επιπλέον δανεισμού του ομίλου από την Dufry, ωστόσο γίνεται σε τίμημα υψηλότερο από το αρχικό 51%.

Συγκεκριμένα η μητρική εταιρία θα πάρει από την πώληση του 49% τίμημα αξίας 328,3 εκ. ευρώ το οποίο αφορά 175,5 εκ. ευρώ σε μετρητά και 152,8 εκ. ευρώ σε μετοχές της εισηγμένης στο Ελβετικό χρηματιστήριο Dufry οι οποίες θα αποτελούν νέα έκδοση με παραίτηση παλαιών μετόχων.

Μετά την αύξηση το Folli Follie θα κατέχει  το 3,99% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελβετικής Dufry. Το τίμημα αν και ψηλότερο από το προηγούμενο 51% δικαιολογείται μερικώς από την σχετικά υψηλή αποτίμηση των μετοχών της Dufry οι οποίες εκδίδονται με ΡΕ 19 -20 φορές τα καθαρά κέρδη του 2013.

Σε ότι αφορά την Folli - Follie πλέον ο ισολογισμός έχει γυρίσει θετικός σε ταμειακά διαθέσιμα (64 εκ. ευρώ) και οι εκτιμώμενες πωλήσεις για το 2014 βρίσκονται στα 950 εκ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη στα 211 εκ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 135 εκ. ευρώ

ΗΤΟΙ ήτοι 12 περίπου φορές την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση. Η συναλλαγή δεν έχει διευκρινιστεί αν θα εμφανιστεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 ή στο α΄τρίμηνο του 2014.

Πλέον ο όμιλος περιλαμβάνει το δίκτυο κοσμημάτων του Folli- Follie ανά τον κόσμο, τις συμμετοχές σε πολυκαταστήματα και την δραστηριότητα σε Ρουμανία και Βουλγαρία σε μάρκες που αντιπροσωπεύει ο όμιλος.

Εταιρίες σαν το Folli έχουν δείξει πάντως ότι δεν μένουν για πολύ καιρό ανενεργές σε επιχειρηματικά deals. Η παρουσία της Fosun  με 13% περίπου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και ο διαγωνισμός των Κινεζικών καταστημάτων αφορολογήτων ειδών πιθανόν να βρίσκεται μέσα στις μελλοντικές βλέψεις της διοίκησης.

Αν μη τι άλλο μέσα στο 2014 θα μάθουμε ποιο επιχειρηματικό πλάνο επιθυμεί να χρηματοδοτήσει ο όμιλος και επίσπευσε την πώληση του 49% των ΚΑΕ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης