Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΟΙ ειδικοί σχολιάζουν τα της αγοράς του Χ.Α.

tags :
ΟΙ ειδικοί σχολιάζουν τα της αγοράς του Χ.Α.

Μετά την έντονα ανοδική αντίδραση στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η Αγορά επέστρεψε σε κινήσεις αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων, οι οποίες έγιναν κυρίως με "πακέτα" και γυρίσματα, λόγω της επικείμενης εφαρμογής του φόρου υπεραξίας, αλλά και λόγω τέλους του χρηματιστηριακού έτους, επισημαίνει ο Νίκος Σακαρέλης.

Βραχυπρόθεσμα, το σημαντικότερο γεγονός για το Χ.Α. είναι το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου και θα αφορά τον Τραπεζικό κλάδο και τα warrants.

Παράλληλα, η αναμενόμενη δημοσιοποίηση της έκθεσης της BlackRock και η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, θα επηρεάσουν σημαντικά τις Τραπεζικές μετοχές.

Επιπρόσθετα, το δεύτερο 10ημερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης των 4,9 δισ για την Χώρα και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης αναμένεται να φέρουν "αναταράξεις" στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Ερωτηματικό παραμένει το πως θα κινηθεί ό όγκος συναλλαγών από την αρχή του καινούργιου χρόνου, με τις προσδοκίες της Αγοράς, για κάτι καλύτερο, να στρέφονται σχεδόν κατ΄ αποκλειστικότητα, στα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τεχνικά και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Wealth Financial Services, η διάσπαση των 1180 μονάδων, με αυξημένο όγκο συναλλαγών, θα οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη προς την ζώνη των προηγούμενων υψηλών.

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν μπορεί να αποκλειστεί η διολίσθηση του Δείκτη αρχικά προς τις 1130 μονάδες και εν συνεχεία προς τις 1.100 μονάδες, περιοχή όπου ο Δείκτης έχει δείξει να διαθέτει ισχυρές στηρίξεις.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης