Τελευταία Νέα

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ...

tags :
ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ...

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς: H εισροή ξένων κεφαλαίων συνεχίζεται με αξιοπρόσεκτους ρυθμούς ενώ και οι Έλληνες αρχίζουν να βλέπουν με άλλο μάτι την Αγορά, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ηλία Ζαχαράκη.

Το πολύ σημαντικό είναι ότι το σενάριο για κίνηση και μικρομεσαίων τίτλων παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό έχει την σημασία του, μιας και πολλά χαρτοφυλάκια που ουσιαστικά έμεναν εγκλωβισμένα στην μικρή κεφαλαιοποίηση αύξησαν τις αποτιμήσεις τους σημαντικά και πλέον και αυτά συμβάλλουν στην αύξηση του όγκου, αλλά και στην ανατροφοδότηση της υπάρχουσας τάσης.



Βραχυπρόθεσμα, έχουν αρχίσει να σημειώνονται κάποιες υπερβολές, κυρίως σε τίτλους υψηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, όμως το γεγονός ότι σε συνεδριάσεις διόρθωσης θα υπάρχει και σημαντικός αριθμός "πράσινων τίτλων" είναι ένδειξη υγείας για την Αγορά.

Πλέον όλο και περισσότερες αναλύσεις βλέπουν εφικτό τον στόχο των 1450-1500 μονάδων, γεγονός που συμβάλλει θετικά στην διατήρηση του ενδιαφέροντος. Οι διορθώσεις είναι ευπρόσδεκτές στην κίνηση και βοηθάνε στην τάση, μιας και αφήνουν και καινούργιους επενδυτές να μπουν στην Αγορά.

Από την άλλη περιμένουμε να δούμε το σχέδιο δημόσιας πρότασης για τα warrants, με τις φήμες να θέλουν να γίνει απόσυρση τους, κάτι που δεν είναι τόσο απλό σε υποχρεωτική βάση.

Το πιο πιθανό είναι να δώσουν κάποια "Plus" στους κατόχους warrants  που θα τους πείσουν να συμμετάσχουν στις εξασκήσεις. Στον κλάδο, περιμένουμε τις ανακοινώσεις της BlackRock, προς το τέλος του μήνα, αλλά και το κατά πόσο θα πετύχει η ΑΜΚ της Eurobank, μιας και είναι πολύ σημαντικό γεγονός σε σχέση με την εμπιστοσύνη στον κλάδο.

Από εκεί και πέρα, οι αυξομειώσεις θέσεων στην Αγορά δεν πρέπει να έχει να κάνει με το συναίσθημα μιας και αυτό συνήθως υστερεί της τάσης και έχει σαν αποτέλεσμα το χάσιμο σημαντικού κομματιού της κίνησης και την αύξηση του ρίσκου.

Φυσικά και πρέπει να ενημερωνόμαστε για την πορεία της οικονομίας και τις εταιρείες, παρόλα αυτά από την στιγμή που έχουμε αποφασίσει σε ποιες εταιρείες θα επενδύσουμε, ή θα κάνουμε trading, η τεχνική ανάλυση είναι αυτή που μας βοηθάει. Το σχέδιο λοιπόν ενός επενδυτή trader εκ των προτέρων, είναι και το πιο σημαντικό όπλο του στην απόδοση του.


Ουσιαστικά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την εμφάνιση του καινούργιο νέο που να δικαιολογεί το “πάρτι” που γίνεται, με εξαίρεση το "πράσινο φως" για την προσμέτρηση στα εποπτικά κεφάλαια των Ελληνικών Τραπεζών του αναβαλλόμενου φόρου, που προκύπτει από το συμψηφισμό ζημιών τους από το PSI.

Από την άλλη η πτώση των spreads συνεχίζεται, κάτι που θεωρούμε και το πιο σημαντικό γεγονός για την πολύ θετική πορεία και της Αγοράς.

Ουσιαστικά το μόνο ρίσκο για το 2014 είναι πολιτικό, μιας και οι Ευρωεκλογές παίζουν την σημασία τους και η ψήφος των πολιτών εκεί είναι ιδιαίτερα "χαλαρή" σε σχέση με τις Εθνικές εκλογές. Στην "πολιτική σκακιέρα" σίγουρα το παιχνίδι είναι στα χέρια της Κυβέρνησης, ενώ οι δηλώσεις των ξένων συνεχίζουν και είναι θετικές σε σχέση με το παρελθόν.

Φυσικά οι δηλώσεις από μόνες τους δεν λένε τίποτα, ενώ αντίθετα οι αποφάσεις μπορούν να κάνουν την διαφορά, ειδικά όταν οι Αγορές δεν τις περιμένουν.

Το ΔΝΤ ουσιαστικά είναι ο “σύμμαχος” μας, μιας και ξεκάθαρα μιλάει για ένα "κούρεμα" χρέους, κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από τα Κράτη, παρόλα αυτά θα πρέπει να βρουν μία εναλλακτική σοβαρή λύση που μπορεί να κάνει την διαφορά. 

Σε άλλες εποχές, οι αποκαλύψεις σκανδάλων και οι προφυλακίσεις θα ήταν αρνητικές ειδήσεις για την Αγορά, όμως στην παρούσα εκλαμβάνονται σαν θετική εξέλιξη και σαν κάθαρση του συστήματος και σαν καινούργιο ξεκίνημα, σε νέες βάσεις, για την Ελληνική οικονομία.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ θεωρεί σαν επικρατέστερο σενάριο ο Γενικός Δείκτης να "κατεβάσει ταχύτητες" χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα έχουμε ενδιαφέρουσες αποδόσεις σε επιμέρους τίτλους, όσο η ρευστότητα παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης