Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

UBS: «Τα τελευταία στάδια του Cyclical Bull Market»...

tags :
UBS: «Τα τελευταία στάδια του Cyclical Bull Market»...
ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: «Το τέλος της μακροπρόθεσμης πτώσης» ήταν ο τίτλος της έκθεσης της UBS για την τεχνική εικόνα των αγορών το 2013, πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε πλήρως το προηγούμενο έτος.

Για το 2014, η έκθεση τιτλοφορείται «Τα τελευταία στάδια του Cyclical Bull Market», ανάλυση που συνυπογράφουν οι Michael Riesner και Marc Müller, τεχνικοί αναλυτές της UBS.

Η φετινή χρονιά όμως δεν αναμένεται τόσο εύκολη και ξεκάθαρη όσο η περυσινή, είναι το πρώτο βασικό συμπέρασμα αυτής.

Η μεταβλητότητα θα μας συντροφεύσει πολύ περισσότερο, αλλά και τα τεχνικά σήματα και οι θεωρίες δεν στέλνουν τόσο σαφείς και καθαρές κατευθύνσεις όπως στις αρχές του 2013.


Ο S&P 500 βρίσκεται σε ένα από τα μακροβιότερα κυκλικά bull market του από το 2009, με την αγορά των ΗΠΑ να είναι υπεραγορασμένη σε όλα τα χρονικά διαστήματα, η ψυχολογία της αγοράς χτυπά ιστορικά υψηλά, αλλά η εκλεκτικότητα στην επιλογή των μετοχών αυξάνεται, επισημαίνουν οι τεχνικοί αναλυτές της UBS.

«Όλα τα παραπάνω είναι η απόδειξη ότι η αγορά των ΗΠΑ βρίσκεται καθ' οδόν προς μια σημαντική κορυφή το 2014, η οποία αναμένουμε να είναι η κορυφή ενός κύκλου 7 ετών.

Η κορύφωση θα πρέπει να λειτουργήσει ως βάση για το πρώτο bear market, το οποίο βέβαια θα αποτελεί μέρος του πολυετούς μακροχρόνιου ανοδικού κύκλου της αγοράς (secular bull market)», συνεχίζουν οι αναλυτές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης