Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον κόσμο και το ταμπλό του Χ.Α. - 1 -

tags :
Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον κόσμο και το ταμπλό του Χ.Α. - 1 -
Χ.Α. - Ταμπλό: Στις 4 πρώτες εισηγμένες με βάση την τρέχουσα κφση βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες οι 3 συστημικές τράπεζες. ΕΤΕ, ΠΕΙΡ., και ΑΛΦΑ. Με την ΕΕΕ στη τρίτη θέση. Και των 4 εταιρειών η αποτίμηση ανέρχεται σε 34 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί  στο 46% της συνολικής της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

ΤΡΑΣΤΟΡ: Η εταιρεία κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποίησε ότι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις που συντελούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα, τόσο σε θεσμικό όσο και σε επενδυτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, κατά την παρούσα φάση δεν υπάρχουν δεσμευτικές συζητήσεις με επενδυτές, εγχώριους ή αλλοδαπούς, προκειμένου για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.


ΣΑΙΚΛ: Σημαντικές πιέσεις, με αυξημένες συναλλαγές για την μετοχή της Cyclon όπου υπήρχε και πρόγραμμα εκποίησης 3,0 εκατ. τμχ  ( δηλ. για το 13% της εταιρείας) που θα επαναληφθεί και σήμερα. Προφανώς κάποιος μέτοχος θα έχει προβλήματα με τράπεζες και του εκποιούν το ποσοστό...

ΑΡΚΕΤΟΙ οι θετικοί πρωταγωνιστές χαμηλότερα του 25αρη, όπου ξεχώρισε η πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Μουζάκη και η τρίτη συνεχόμενη για Κορδέλλου και Audio Visual.

Συνεχίζεται η ενδιαφέρουσα κίνηση στον τίτλο της ΚΛΜ, ενώ δείχνουν να διατηρούν με περισσή άνεση τα κεκτημένα οι τίτλοι των Fourlis και Αegean Airlines.

Χθες εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. τα 61.000.000 δικαιώματα της Eurobank Properties, διαπραγματεύσιμα από 14/1/2014 έως και 22/1/2014, με ελεύθερο ημερήσιο όριο διακύμανσης και τιμή εκκίνησης δικαιώματος  1,8500. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 14/1/2014 έως και 28/1/2014.

ΕΥΠΡΟΔ: Άλλαξαν χέρια 1,2 εκατ. δμτα στο εύρος του 1,55 (-15,6%) και 1,8200 (-1,62% ευρώ, με κλείσιμο στο -10,81 % στη τιμή του 1,6500 ευρώ. ( μ.ο. στο 1,6200 ευρώ).


ΤΗΝ κάλυψη των μετοχών των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς ξεκίνησε η Renaissance Capital. Η σύσταση που δίνει για τις μετοχές και των τριών Τραπεζών είναι "ΠΩΛΗΣΗ".

Προβλέπει ζημιογόνα αποτελέσματα και το 2014 - με εξαίρεση πιθανόν την Εθνική λόγω Finansbank.  Αν και ο οίκος εκτιμά βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού από το 2015, υπογραμμίζει ότι η ορατότητα είναι ακόμη χαμηλή και οι Τράπεζες έχουν σχετικά χαμηλούς δείκτες κάλυψης.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης