Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Eurobank - Και ενδιαφέρον προσεχώς απ' τον τραπεζικό κολοσσό της Deutsche Bank

tags :
Eurobank - Και ενδιαφέρον προσεχώς απ' τον τραπεζικό κολοσσό της Deutsche Bank

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ειδικού Συνεργάτη του ''ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ'', έχει τεθεί σε εφαρμογή, το μεγάλο σχέδιο, προκειμένου να εισέλθει στην μετοχική σύνθεση της Eurobank, κολοσσιαίος τραπεζικός όμιλος, από τους μεγαλύτερους διεθνώς!

Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο περίπου ετών και για το οποίο, είναι ενήμερα κορυφαία όργανα της Ε.Ε. 

Το ενδιαφέρον προέρχεται απ' τον τραπεζικό κολοσσό της Deutsche Bank, ο οποίος θυμίζουμε ότι κατείχε και πριν από χρόνια και ειδικότερα στο διάστημα από το 1998 μέχρι και το 2003, το 10% της Eurobank..

ΤΟ οποίο το είχε αγοράσει στα 10,00 ευρώ ανά μετοχή και το πούλησε στα 14,00 ευρώ μετά από πέντε χρόνια, αποκομίζοντας απόδοση 40% από την τοποθέτησή της. 

Το πακέτο αυτό, το πήραν διάφορα funds και στην συνέχεια απογείωσαν τη μετοχή. Όπως καθίσταται αντιληπτό, η Deutsche Bank γνωρίζει πολύ καλά την λειτουργία της τράπεζας...

ΓΕΓΟΝΟΣ που σαφώς παίζει τον ρόλο του και στην τωρινή απόφαση του γερμανικού τραπεζικού ομίλου, να επανέλθει και να διεκδικήσει, όχι σήμερα, αλλά εν ευθέτω χρόνω στρατηγικό ρόλο στην Eurobank.

Βεβαίως, η Deutsche Bank ενδιαφέρεται μεν άμεσα και σφόδρα, αλλά εφέτος έχει να διεκπεραιώσει σοβαρές δικές της υποθέσεις, όπως η δική της αύξηση κεφαλαίου, η μείωση του κόστους και η απεμπλοκή από υποθέσεις για τις οποίες βαρύνεται. 

Ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος στη συνέχεια, θα στραφεί σε εξαγορές και αναπτυξιακές δράσεις, οι οποίες μετατίθενται για το 2015 και το 2016. Οι βάσεις όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπαίνουν από τώρα.

Για την επιδίωξη αυτή της Deutsche Bank, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι ενήμερη και η Τρόικα, η οποία δεν έχει αντιρρήσεις για την είσοδο σ' αυτή τη φάση του ασφαλιστικού ομίλου Fairfax...

ΕΝΟΣ ομίλου απ' τους μεγαλύτερους διεθνώς και όχι ενός τραπεζικού ομίλου, γνωρίζοντας βεβαίως ότι αργότερα θα υπάρξει καθαρή τραπεζική συμμετοχή.

Σημειωτέον ότι, οι αποκλειστικές αυτές πληροφορίες μας, προέρχονται από το Σίτι του Λονδίνου και έχουν άξονα την ίδια πηγή μας, από την οποία αντλήσαμε τα στοιχεία για το μέλλον της Eurobank, προ τριμήνου περίπου και τα οποία επιβεβαίωσε με ακρίβεια η ίδια η τράπεζα, δύο μήνες αργότερα.

Πρόκειται για τρομερά θετική εξέλιξη, εάν βεβαίως λάβει σάρκα και οστά το σχέδιο των Γερμανών, καθώς μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει την πεμπτουσία της ψήφου εμπιστοσύνης, προς την ελληνική οικονομία και δη προς τις ελληνικές τράπεζες...

ΜΕ θετικές επιδράσεις στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας και των επενδύσεων στη χώρα μας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί ελέγχουν ήδη έναν από τους μεγαλύτερους εγχώριους ομίλους, αυτόν του ΟΤΕ...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης