Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον κόσμο του ελληνικού χρηματιστηρίου (2)

tags :
Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον κόσμο του ελληνικού χρηματιστηρίου (2)

ΧΑΡΑΚΕΣ: Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση και για όσους δεν "κοιτάνε" τίτλους εκτός 25αρη, δεν δημιουργείται λόγος επανατοποθετήσεων αν ο Γενικός Δείκτης δεν υπερβεί (σε κλείσιμο) τις 1300 μονάδες και ο FTSE25 τις 430 μονάδες.

Ξεκινώντας από τις Δεικτοβαρείς μετοχές, δεν "πρασίνισαν" καθ΄όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Εθνική, ΟΠΑΠ, Jumbo, Folli Follie Group. Αντίθετα, μόνιμα σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι MIG και Eurtobank Properties.

Μένοντας στους τίτλους του 25αρη, ασφαλώς και τις εντυπώσεις κέρδισε ο τίτλος της MIG (+10,79%). Επόμενες σημαντικές αντιστάσεις στα 0,4800 και 0,5100 ευρώ.
 
Χαμηλότερα του 25αρη, οι αγοραστές έκαναν το ''9Χ9'' στην Attica Group, το ''8Χ8'' στον Μουζάκη και το ''6Χ6'' στην Audio Visual. Κοντά σε υψηλά 46 μηνών παραμένει η Trastor, επέστρεψαν οι αγοραστές στην Κορδέλλου...

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την ΕΛΒΕ, κινητικότητα στον Επίλεκτο, τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Reds, ενώ η Centric"μετράει" τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις και μία πτωτική, στις τελευταίες πέντε.


Αξιοπρόσεκτη η προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, για την Ιντρακόμ (το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Horizon Growth Growth Fund NV, ανήλθε του 5,00% και διαμορφώθηκε σε 5,19%), που έχει ξεκινήσει από τα 0,4960 ευρώ (κλείσιμο 23/12)...

ΕΝΩ από τα πρόσφατα χαμηλά των 0,115 ευρώ (κλείσιμο 5/11) ο Χατζηκρανιώτης αθροίζει κέρδη 181,74%, χωρίς να προκαλεί βάσει κφσης... Στα βήματά του και οι ΜΟΥΖΑΚΗΣ, ΑΒΕ...

 
Που αποδίδεται το ράλι στην MIG; Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η bad bank Λαϊκή πούλησε κατά ένα παράδοξο και περίεργο τρόπο όλη την συμμετοχή στην MIG περίπου 3% με 3,5% που αντιστοιχεί σε 24 με 24,5 εκατ μετοχές της MIG.

Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν με επιθετικό τρόπο, σε μικρό χρονικό διάστημα μη επιτρέποντας έτσι στην Λαϊκή να μεγιστοποιήσει το κεφάλαιο που απέκτησε ενώ συνέβαλε και στην μεγάλη πίεσης της μετοχής.

Δηλαδή σε ελάχιστες ημέρες πουλήθηκαν 24,5 εκατ. μετοχές σε ένα εύρος τιμής μεταξύ 0,33 με 0,38 ευρώ που ισοδυναμεί με δυνητικό τίμημα για την bad bank Λαϊκή περίπου 8,8 με 9 εκατ ευρώ.

Η ολοκλήρωση της πώλησης των μετοχών της ΜIG που κατείχε η Λαϊκή απελευθερώνει πλέον την μετοχή της MIG η οποία το τελευταίο διήμερο έχει σημειώσει σημαντική άνοδο με αξιοσημείωτους όγκους που χθες έφθασαν τα 8,66 εκατ μετοχές.


ΣΧΟΛΙΟ( ένα μικρό απόσπασμα από το χθεσινό της Beta Sec.): Μετά από αρκετό καιρό η Ελληνική αγορά ζει ένα «ολοκληρωμένο» January effect...

ΚΑΘΩΣ στον ανοδικό κύκλο του ξεκινήματος της χρονιάς οι υπεραποδόσεις των χαρτιών της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι σημαντικές και φαίνεται να ξεπερνούν το σύμπλεγμα του πρόσημου του Γενικού Δείκτη.


Η άνοδος αυτή μπορεί να θεωρηθεί καλοδεχούμενη αφού αφενός αποκαθιστά μερικώς τις «αδικίες» σε επίπεδο αποτιμήσεων αφετέρου είναι μια καλή ευκαιρία περιορισμού επισφαλών θέσεων σε μετοχές αμφίβολης επιχειρηματικής βιωσιμότητας.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έδειξε να απαιτεί περισσότερες συναλλαγές για να κατοχυρώσει τις 1.300 μονάδες, επίπεδο στο οποίο εντοπίζεται η επόμενη ανοδική αντίσταση.

Όλοι οι τεχνικοί δείκτες παραμένουν αγορασμένοι ενώ οι ταλαντωτές έχουν αποφορτιστεί από τις βραχυπρόθεσμα υπερτιμημένες ζώνες. Το χαμηλό της διόρθωσης σημειώθηκε στις 1.255 μονάδες...

ΕΝΩ οι συναλλαγές έδειξαν να υποχωρούν από τα μέσα επίπεδα των 150 εκατ. ευρώ που σημειώθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο της χρονιάς.


ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης