Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Αγωγός ΤΑΡ και Κατασκευαστικές εταιρείες...

tags :
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Αγωγός ΤΑΡ και Κατασκευαστικές εταιρείες...

Διαμαρτυρίες και για τον ΤΑΡ



Μόνο ως υπεργολάβοι των διεθνών κολοσσών που θα αναλάβουν το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι ελληνικές τεχνικές εταιρίες. 

Οι διοικήσεις τους υποστηρίζουν πως η γερμανική E.ON New Build and Technology (ENT), που έχει αναλάβει τη διαχείριση του τμήματος του ΤΑΡ που περνάει από την Ελλάδα και την Αλβανία βγάζει τους διαγωνισμούς με προδιαγραφές μόνον «για ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια».

Τα παράπονα έγιναν δημοσίως από στέλεχος της J&P ΑΒΑΞ, δηλαδή της θυγατρικής του κυπριακού ομίλου J&P ο οποίος έχει κατασκευάσει σειρά αγωγών σε Αφρική και Μέση Ανατολή.

Οι τεχνικές εταιρίες ενδιαφέρονται για την κατασκευή των 543 χιλιομέτρων του αγωγού φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καθώς και για τα 205 χιλιόμετρα επί αλβανικού εδάφους.

Για το τμήμα που διέρχεται από την Ελλάδα προγραμματίζονται τρεις εργολαβίες εγκατάστασης του αγωγού (και 22 μη επανδρωμένων βαλβιδοστασίων) καθώς και μία εργολαβία για την κατασκευή του σταθμού συμπίεσης στην περιοχή των Κήπων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Από την πλευρά της, πάντως, η κοινοπραξία του αγωγού TAP υποστηρίζει ότι θα δώσει προβάδισμα σε ελληνικές επιχειρήσεις εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Από το Euro2day.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης