Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Με πρωτογενές πλεόνασμα που ίσως εκπλήξει...

tags :
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Με πρωτογενές πλεόνασμα που ίσως εκπλήξει...
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Πρωτογενές πλεόνασμα που μπορεί να υπερβεί ακόμα και 1 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 812 εκατ. που είχε ο προϋπολογισμός του 2013 αναμένεται να εμφανίσουν τα στοιχεία της Eurostat που θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο.

Το οικονομικό επιτελείο με διαρροές για εκρηκτική αύξηση των εξόδων προσπαθεί να ανατροφοδοτήσει με φήμες και σενάρια που θα επέτρεπαν μια συμφωνία με την τρόικα καθώς και την απορρόφηση των κραδασμών από την απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέει (καθώς και το Μέγαρο Μαξίμου), σε Ελλάδα και Βρυξέλλες, τα στοιχεία για τα έσοδα στο τελευταίο δίμηνο του 2013 είναι πολύ πάνω από τους στόχους και οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,13-1,17 δισ. ευρώ.

Παράλληλα από το υπουργείο Οικονομικούς επιχειρούν να απαντήσουν και στην έκθεση βιωσιμότητα του πλεονάσματος, αν δηλαδή τα έσοδα αυτά που καταγράφονται μπορούν να επαναληφθούν κατά τα επόμενα έτη.

Στην τρόικα επισημαίνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει υπερφορολόγηση και αυτό γιατί οι δαπάνες του Δημοσίου παραμένουν υψηλές και συνεπώς η κάλυψή τους επιβαρύνει τους φορολογουμένους.

Η θέση του Γιάννη Στουρνάρα, που έχει εκφραστεί και δημόσια είναι ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπεροφορολόγηση». Τώρα γίνεται αντιληπτή η ανησυχία του υπουργού Οικονομικών να περάσει το μήνυμα ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών δεν έχει εξαντληθεί.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης