Τελευταία Νέα

Χ.Α.: Τι σχολιάζουν οι ειδικοί... - σήμερα ο Απ. Μάνθος

tags :
Χ.Α.: Τι σχολιάζουν οι ειδικοί... - σήμερα ο Απ. Μάνθος
Στις τελευταίες συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης, προσπαθεί διαγραμματικά να διαφύγει ανοδικά, από την "ελκτική δύναμη" της περιοχής περιδίνησης των 1250 μονάδων, δοκιμάζοντας την αντίσταση των 1285 μονάδων, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.

Πιθανή διάτρηση της περιοχής των 1285 μονάδων θα χρειαστεί σημαντικό τζίρο συναλλαγών και έναν ισχυρό καταλύτη για να μπορέσουμε να πούμε ότι ο Δείκτης θα διαφύγει πάνω από το όριο των 1305 μονάδων καταγράφοντας έτσι νέα υψηλά.

Στην αντίθετη περίπτωση, που "δηλώσει αδυναμία" κατάκτησης των 1285 μονάδων, τότε θα πρέπει να αναμένουμε ένα γρήγορο "pullback" προς τη στήριξη, που παρουσιάζει η ζώνη των 1230 με 1225 μονάδων.

Οποιαδήποτε εκ νέου καθοδική επαφή του Δείκτη τόσο με τον απλό κινητό μέσο των 50 ημερών, στις 1205 μονάδες, όσο και με το επίπεδο των 1200 με 1185 μονάδων θα προκαλούσε επενδυτικό εκνευρισμό πιθανής αναίρεσης του υπάρχοντος βραχυχρόνιου ανοδικού κύματος.

Γενικά πάντως τα περισσότερα εβδομαδιαία διαγράμματα τόσο των δεικτών όσο και των επιμέρους Δεικτοβαρών τίτλων δείχνουν ότι πραγματοποιείται μια σταδιακή "λείανση" του πεδίου για μια "φρέσκια αναβάθμιση επιπέδου" από τις 1305 με 1095 μονάδες, στις 1180 με 1400 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης φαίνεται να δοκιμάζει τις αντοχές του πάνω στη ζώνη βραχυχρόνιας αντίστασης των 414 με 418 μονάδων.

Πιθανή επιτυχημένη διαπερατότητα με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, θα θέσει τους ανοδικούς όρους για μια γρήγορη "αντιπαράθεση" με την ισχυρή ζώνη αντίστασης των 424 με 428 μονάδων. Ζώνη η οποία θα καθορίσει σε ένα μεγάλο ποσοστό τη δυναμικότητα και τις διαθέσεις των "Bulls" μεταφέροντας το "πεδίο μάχης" πάνω από τις 440 μονάδες.

Αντίστοιχα η αδυναμία κατοχύρωσης των 410 μονάδων ως "ανοδικό πάτημα" για το επόμενο διαγραμματικό "άλμα", θα προκαλέσει "τριβές" στο προαναφερόμενο ανοδικό σενάριο, με πρώτη στήριξη στις 390 μονάδες, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης