Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Ημέρα των ερωτευμένων η χθεσινή στο ταμπλό του Χ.Α.

tags :
Ημέρα των ερωτευμένων η χθεσινή στο ταμπλό του Χ.Α.

Αυτοί κι αν είναι έρωτες...

Ημέρα των ερωτευμένων η χθεσινή και σχετικά δείγματα ήταν εμφανή ακόμα και στο χώρο της αγοράς. Ετσι λοιπόν η Βιοχάλκο μετά από ένα αρκετά βίαιο αλλά προσωρινό όπως αποδείχθηκε αποχωρισμό, επανέκαμψε από το μακρινό Βέλγιο και ξαναβρήκε το Βαλεντίνο της στο θεσμό του ελληνικού χρηματιστηρίου που της επιφύλαξε μια αξέχαστη υποδοχή. Και ήταν τέτοιος ο δικός της ενθουσιασμός που έσπευσε να εντυπωσιάσει τους πάντες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 13%.

--------------------------------

Σφόδρα ερωτευμένος όμως είναι και ο ΟΤΕ. Ερωτευμένος με την άνοδο, που τον έχει πιάσει στοργικά απ΄το χεράκι και από τα τέλη Ιανουαρίου τον έχει οδηγήσει άλλο ένα 25% ψηλότερα. Και για να μην ξεχνιόμαστε +1100% από το ιστορικό του χαμηλό χωρίς να έχει συμπληρωθεί διετία.

ΚΑΙ στο +1000% η ΔΕΗ... Τέτοιες ευκαιρίες τις είχαμε στο ξύπνιο μας, αλλά πλέον δεν θα τις ξαναδούμε ούτε στα καλυτερότερα των ονείρων μας...


Χωρίς momentum αγορών που θα οδηγούσαν άμεσα προς τη ζώνη των 1.300 μονάδων αλλά και χωρίς διαθέσεις επιθετικών ρευστοποιήσεων που θα οδηγούσαν προς την κρίσιμη ζώνη των 1.250 μονάδων συνεχίστηκε η πορεία στο Χ.Α. Που τελικά έκλεισε με κέρδη στις δημοπρασίες όπου σημειώθησαν αρκετές ωραιοποιήσεις... 

Ο γ.δ. έφτασε αρχικά έως το υψηλό ημέρας και τις 1.285,63 μονάδες (+1,08%), με την ανακοίνωση των στοιχείων από την στατιστική υπηρεσία για ύφεση -2,6% στο δ' τρίμηνο του 2013 έφθασε ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί έως και τις 1.260,02 μονάδες (-0,93%)!

Τελικά, έκλεισε στις 1.280,46 μονάδες με άνοδο +0,69% εικόνα που διαμορφώθηκε κυρίως στις δημοπρασίες.
Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η εξαιρετικά περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα που μαρτυρά και την αποχή των ισχυρών χαρτοφυλακίων.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 60,57 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα πολύ χαμηλά επίπεδα των 17,89 εκατ. τεμαχίων εκ των οποίων μόλις τα 6,17 εκατ. στις τράπεζες και 4 εκατ. στα warrants.

Είναι σαφές ότι παρά και την χθεσινή άνοδο, οι επενδυτές τηρούν αναμονή πέριξ των 1.280 μονάδων, με την αγορά να δείχνει ότι συγκεντρώνει δυνάμεις ώστε όταν βρεθεί η αφορμή ή το έναυσμα, να κινηθεί  προς τις 1.300 μονάδες με απώτερο στόχο τις 1380 μονάδες.

Δεν αποκλείεται η συσσώρευση αρκετών συνεδριάσεων να βγάλει καλό ξέσπασμα, αν υπάρχει αφορμή. Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η αγορά είναι εξαιρετικά ρηχή...

ΓΕΓΟΝΟΣ που την καθιστά ευάλωτη στη... χειραγώγηση από ορισμένες ισχυρές μετοχές και μεγάλα χαρτοφυλάκια. Θα πρέπει λοιπόν να τονιστεί ότι χρειάζεται κάποια στιγμή νέα εισροή κεφαλαίων, δεν μπορεί η να υπάρξει ανθεκτική άνοδος που να στηρίζεται μόνο στην ανακυκλούμενη ρευστότητα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης