Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα από την τελευταία συνεδρίαση του 5ημέρου...

tags :
Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα από την τελευταία συνεδρίαση του 5ημέρου...

ΤΑΜΠΛΟ: Από την πλευρά των αποδόσεων ξεχώρισαν ιδιαίτερα η επανακάμψασα μετοχή της Viohalco που ενισχύθηκε κατά 13,07% στη τιμή των 4,24000 ευρώ ( Υπενθυμίζουμε ότι είχε αποχαιρετήσει το ταμπλό στα 4,1900 ευρώ), οι τίτλοι των ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ (ως ανωτέρω), ΟΛΘ, ΑΡΑΙΓ  και ο Μυτιληναίος που επιβεβαιώνει την διάσπαση των 6,3000 ευρώ.

Αρνητική η παράσταση που έδωσαν αρκετές μετοχές της μικρομεσαίας και της μικρής κατηγορίας στο ταμπλό του Χ.Α. όπου απογοητεύουν επί μονίμου βάσεως εγκαταλελειμμένες από τους μεγαλομετόχους τους και φυσικά και από την αγορά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ολοκληρώθηκε αποδείχθηκε η δεύτερη συνεχόμενη θετική για τον γ.δ., δίνοντας εβδομαδιαία κέρδη 2,05%. Αντίθετα ο Τραπεζικός δείκτης σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες 0,58%.

Από την αρχή του χρόνου ο Γενικός Δείκτης κερδίζει 10,13% και ο Τραπεζικός 9,43%. Σημαντική η καθίζηση του τζίρου (-31,1%), με την μέση μικτή ημερήσια αξία συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 74,5 εκατ. ευρώ.

ΤΑΜΠΛΟ(Ι): Πολύ χαμηλά τα επίπεδα της αξίας των συναλλαγών, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους βραχυπρόθεσμα κινούμενους στο Χ.Α. (μήπως του έχουν απομείνει και άλλοι;). Πακέτα αρκετά σήμερα και σε... καλή μεριά σε αμφότερες τις πλευρές. Και των αγοραστών, αλλά και των πωλητών.........

ΣΧΕΔΟΝ 5,8 εκατ. ευρώ δόθηακν για την ΜΠΕΛΑ η αποτίμηση της οποίας έφθασε στις 3 φορές τα ίδια κεφάλαια και στα 1,8 δισ. ευρώ(!).

Την ίδια στιγμή οι 20 μετοχές του Mid Cap έχουν πραγματοποιήσει συνολικά τζίρο 1,66 εκατ. ευρώ. Και άντε μετά να θέλει κανείς να σχολιάσει, να γράψει, ή να ασχοληθεί στα σοβαρά με τα του Χ.Α.

ΓΙΑ να ΒΛΕΠΕΙ τον ΟΠΑΠ πουλημένο στα 5,6200 ευρώ και τον κοσμάκη να έχει πετάξει τα χαρτιά του ''τρομοκρατημένος'' από τις τότε εκτιμήσεις - προβλέψεις αλλά και την σκόπιμη ή μη ενημέρωση ''τρομοκρατίας'' από τα ΜΜΕ.

ΚΑΙ λίγους μήνες μετά να διαβάζει ότι δεν ισχύουν πλέον αυτές οι εκτιμήσεις και προβλέψεις και την τιμή στο +100% και πλέον από εκεί που πουλούσε....

ΠΙΕΣΕΙΣ στην ΕΕΕ που υποχώρησε κατά 1,71% στα 18,9900 ευρώ και στην κφση των 6,99 δισ. ευρώ - τέρας δυναμικής ο ΟΤΕ, κρατάνε καλά οι 3 συστημικές.

ΠΟΛΥ καλή διατηρείται η εικόνα - συμπεριφορά των Ελλάκτωρ - ΓΕΚΤΕΡΝΑ - εξαιρετικά υποτιμημένος (συγκριτικά) παραμένει ο Αβακας ενώ η ΙΝΚΑΤ ''παιδεύει'' σε απαξιωτικά επίπεδα...

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και χθες στην μακράν φθηνότερη μετοχή του ελληνικού χρηματιστηρίου και στο συν 1,63% στο 1,8700 ευρώ, επανέρχεται ο ΟΛΘ με άνοδο 2,4% και το κυριότερο με ζήτηση 4000 τμχ στα 24,0000 ευρώ χωρίς να δίνεται κομμάτι...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ πιέσεις σε Σιδενόρ, Χαλκόρ, Αλκο, ΚΡΕΤΑ, ΜΕΡΚΟ, ΕΤΕΜ, ΚΑΡΤΖ, ΕΒΖ και αρκετές ακόμη...

Ανοδικά κινήθηκε και χθες ο DAX στις 9665 μονάδες και σχεδόν 600 μονάδες υψηλότερα από τα προ 7 συνεδριάσεων χαμηλά του ( 6-1 το σκόρ και η μοναδική πτωτική ήταν στο -0,13%)...



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης