Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ νο.1

tags :
Χ.Α.: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ  νο.1

Είναι άκρως απογοητευτικό, θλιβερό, κωμικοτραγικό κοκ το να παρατηρεί κανείς τους είκοσι (20) τίτλους του Mid Cap να πραγματοποιούν συναλλαγές αξίας μόλις 1,5 εκατ. ευρώ(!). 

Όταν μάλιστα ανάμεσά τους υπάρχουν τόσο καλές εταιρείες και σε πολύ ελκυστικά επίπεδα αποτιμημένες (ΟΛΘ, ΠΛΑΙΣΙΟ, Fourlis, Εurobank, ΕΛΒΑΛ, ΑΒΑΞ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, Πλαστικά Θράκης, ΕΥΑΘ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Ελληνικά Καλώδια, Autohellas κλπ). 

Φθάσαμε πλέον στο σημείο μία ''ΜΠΕΛΑ'' να καλύπτει σε αποτίμηση 12 εταιρείες του δείκτη!!! Και να πραγματοποιεί συναλλαγές σε καθημερινή βάση 3πλάσιες των αντίστοιχων και στις 20 εταιρείες του Mid Cap(!!!).

-----------------------

ΠΡΑΓΜΑΤΙ η κεφαλαιοποίηση της Jumbo έχει ανέλθει στο 1,8 δισ. ευρώ και δεν την κρίνουμε γι αυτό, με γειά της και χαρά της. 

ΟΜΩΣ δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο ότι η αποτίμηση αυτή καλύπτει τις αντίστοιχες ( συνολικά...) των ΦΟΥΡΛΗΣ, ΕΛΒΑΛ, ΟΛΘ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΕΥΑΘ, ΠΛΑΙΣΙΟ, ΑΒΑΞ, ΟΤΟΕΛ, ΙΑΤΡΙΚΟ, ΠΛΑΘ, ΕΛΚΑ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ. 


Να σημειωθεί οτι οι καθαρές θέσεις - ίδια κεφάλαια των (12) ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ τα δε της ΜΠΕΛΑ στα 0,62 δισ. ευρώ. 

ΑΝ είναι ποτέ δυνατόν και όμως είναι. Το ίδιο ισχύει και με την κφση της ΦΦΓΚΡΠ που ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ. 

Διαφορετικούς συσχετισμούς - συνδυασμούς μπορεί κανείς να κάνει και με τις περιπτώσεις του ΟΠΑΠ, του ΤΙΤΚ κοκ...Μιλάμε για παρανοικές καταστάσεις. 


ΜΑΛΙΣΤΑ με τα ρέστα που περισσεύουν στην ΜΠΕΛΑ ( η διαφορά της με τους 12 ) των 40 εκατ. ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει τις ΕΛΒΕ, ΕΚΤΕΡ, ΔΡΟΜΕ, ΜΟΧΛΟ και ΑΣΚΟ τα ίδια κεφάλαια των οποίων ξεπερνούν τα 130 εκατ. ευρώ.




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης