Τελευταία Νέα

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΓΚΥΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ....

tags :
ΤΙ  ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ  ΕΓΚΥΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ....
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ: Ιδιαίτερα αρνητικό φαινόμενο, παραμένει ο μειούμενος τζίρος που θα χρειαστεί να αυξηθεί σε περίπτωση που η Αγορά θελήσει να κάνει την υπέρβαση των πρόσφατων υψηλών, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης...

ΕΝΩ υπάρχει και σημαντική υστέρηση από πλευράς νέων που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά.

Ουσιαστικά έχουμε ήδη 4 μήνες συσσώρευσης ανάμεσα στις 1100 και 1300 μονάδες και ο μήνας που τρέχει θα δούμε αν είναι ικανός να μας δώσει άμεσα συνέχιση της κίνησης.

Στο πολιτικό σκηνικό, όσο περνάνε οι μέρες φαίνεται να μπαίνουμε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο, κάτι που δεν είναι κατ' ανάγκη κακό για την Αγορά.

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να λύσει πολλά θέματα με το νέο φορολογικό, μιας και όσο κωλυσιεργεί προβληματίζει την εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς.

Το Ελληνικό spread ήδη σε νέα χαμηλά, δείχνει πως το 2014 είναι ικανό να καταφέρει να μας πάει σε επίπεδα που θα μπορούσαμε να κάνουμε "δοκιμαστική πτήση" στις Αγορές.

Πλέον, το μεγαλύτερο μέρος των 320 δισ. ευρώ είναι διακρατικό, ενώ αν το ΤΧΣ καταφέρει την επόμενη τετραετία να πάρει πίσω τα 50 δισ. από την διάσωση των Τραπεζών, τότε το χρέος, παράλληλα με μία σημαντική επιμήκυνση και μερικές ακόμα παρεμβάσεις, θα πέσει σε επίπεδα βιώσιμα και διατηρήσιμα.

"Φυσικά χωρίς νέο δανεισμό, δύσκολα μπορούμε να δούμε ανάπτυξη η οποία με την σειρά της μπορεί να μειώσει σταδιακά τους δυσβάστακτους φόρους που δεν οδηγούν πουθενά.


Η οικονομία είναι αρκετά ευάλωτη, ακόμα και κάτω από την "ασπίδα" της Ευρώπης, παρόλα αυτά το ότι το χρέος έχει γίνει διακρατικό από ιδιωτικό είναι το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση" σύμφωνα με την εκτίμηση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

*Από την στήλη του Θαν. Σταυρόπουλου για την Αγορά στο euro2day.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης