Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ... σήμερα ο Θεόδωρος Κρίντας

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ... σήμερα ο Θεόδωρος Κρίντας
Σε αναζήτηση αιτίας για την διάσπαση των σχετικά πρόσφατων υψηλών, βρίσκεται η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, κατά την άποψη του Θεόδωρου Κρίντα.

Παρά την γρήγορη αντίδραση από τα χαμηλά του Ιανουαρίου, είναι εμφανής η ανάγκη ανεύρεσης της είδησης - καταλύτη που θα ενισχύσει το υπάρχον ενδιαφέρον και θα οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 1300 μονάδων.

Στα κύρια χαρακτηριστικά της Ελληνικής Αγοράς, η συγκέντρωση του ενδιαφέροντος σε ελάχιστους τίτλους, με "νέο" χαρακτηριστικό την ανυπαρξία κινητικότητας σε μετοχές που θεωρητικά έχουν υστερήσει και διαθέτουν τα θεμελιώδη για να "απαιτήσουν καλύτερη χρηματιστηριακή μεταχείριση".

Η συναλλακτική αφύπνιση στα "χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό" απαιτεί ενεργοποίηση εγχώριων "κωδικών λιανικής" που είθισται να κινούνται με "καθυστερημένα αντανακλαστικά" και αφού ο Δείκτης έχει κατακτήσει υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Για να αποφευχθεί αυτή η περίπτωση, συνιστώνται κινήσεις επιλεκτικών, αλλά έγκαιρων, τοποθετήσεων, για τους μικροεπενδυτές που παραδοσιακά κινούνται με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Από την άλλη, "οι μειωμένες συναλλαγές των τελευταίων συνεδριάσεων, πιθανότατα συνδέονται με την περιστασιακή παρακολούθηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από μερίδα ξένων χαρτοφυλακίων, που συμμετέχει ή απέχει, ανάλογα με την ροή των νέων" αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Wealth Management.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης