Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Γιατί η ελληνική Κυβέρνηση έχει αποκτήσει τεράστια αξιοπιστία στο επενδυτικό στερέωμα των διεθνών κορακιών...

tags :
Γιατί η ελληνική Κυβέρνηση έχει αποκτήσει τεράστια αξιοπιστία στο επενδυτικό στερέωμα των διεθνών κορακιών...
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ*: Θα θυμάστε οι παλαιότεροι από εσάς το γνωστό διαφημιστικό σλόγκαν για τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων και το τι συνιστούσαν.

Αντιστοίχως, τα κοράκια του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος «συνιστούν» ανεπιφύλακτα Ελλάδα... Είναι γεγονός ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει αποκτήσει τεράστια αξιοπιστία στο επενδυτικό στερέωμα των διεθνών κορακιών...

Τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά ότι, όταν τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης λένε ότι πουλάνε ένα περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου, ουσιαστικά το ξεπουλάνε σε τιμές κατεδάφισης.

Άλλωστε, τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου δεν είναι δικά τους, αλλά των Ελλήνων φορολογουμένων, των μόνιμων υποζυγίων του ελληνικού πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

Θυμίζουμε, ορισμένες μόνο, από τις πιο χτυπητές περιπτώσεις πώλησης σε τιμές απίστευτα χαμηλές, περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου:

Άρχισαν με τον ΟΠΑΠ, πουλώντας το ποσοστό του Δημοσίου, έναντι 5,92 ευρώ ανά μετοχή, η οποία τώρα βρίσκεται στα 10,30 ευρώ, δεν πέφτει και χαρακτηρίζεται ως τοπ πικ από 3-4 χρηματιστηριακές εταιρείες.

Όταν αγοράζεις με δανεικά και τα οποία ουσιαστικά τα ξεχρεώνεις από τους πρώτους κιόλας μήνες και σου μένει δωρεάν η επιχείρηση που αγόρασες...

Τότε η χώρα στην οποία έγινε παρόμοιο deal, προφανώς πρέπει να αλλάξει όνομα και από Ελλάδα να προσθέσει την κατάληξη -σταν.

Προχώρησαν με τα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τα πούλησαν πρώτα σε τιμές κατεδάφισης σε Eurobank Properties και Πανγαία, αλλά τα νοικιάζει απ' αυτούς το Δημόσιο πανάκριβα!

Καταπληκτικό deal... Πάλι καλά που παρενέβη το ΣτΕ, το οποίο ουσιαστικά διαμήνυσε στους κυβερνώντες «μας βλέπουν, κρατηθείτε!»

Η κυβέρνηση όμως καθησυχάζει τα κοράκια - ο Αστέρας είναι εδώ! Τέτοιο τουριστικό θέρετρο δεν το βρίσκεις σε όλη την Μεσόγειο, αλλά το πούλησαν για 400 εκατ. ευρώ!!

Προσέξτε όμως. Η Εθνική αγόρασε ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη, καταβάλλοντας 250 εκατ. ευρώ!!!

*(του ειδικού συνεργάτη της στήλης)...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης