Τελευταία Νέα

Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;) από και στο ταμπλό...

tags :
Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;) από και στο ταμπλό...
"ΧΑΡΑΚΕΣ": Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση και όσον αφορά τις μετοχές από τις ενεργοβόρες Βιομηχανίες που φαίνεται να ευνοούνται από τις εξελίξεις στην μείωση των τιμών του φυσικού αερίου ο τίτλος της ΔΕΗ έχει σαν επόμενη τεχνική αντίσταση τα 11,93 ευρώ.


ΜΥΤΙΛ: Σε υψηλά 5,5 χρόνων έκλεισε ο τίτλος του που έκλεισε πάνω από την τεχνική αντίσταση των 6,60 ευρώ. Μάλιστα σε περίπτωση που συνεχίσει την πλαγιοανοδική του κίνηση τότε η επόμενη σημαντική αντίσταση οριοθετείται στα 7,22 ευρώ.

Επί τη ευκαιρία...Σε 8,20 από 7,50 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή-στόχο της μετοχής του η Euroxx.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Κινητικότητα στη μητρική και λίγες από τις θυγατρικές. Όσον αφορά την ΒΙΟ είναι εμφανές ότι έχει υστερήσει συγκριτικά και της δίνεται η ευκαιρία να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

ΒΙΟ: Αν τώρα μετατρέψει την περιοχή των 4,20 ευρώ σε ισχυρή στήριξη τότε θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας κίνησης προς τα 4,60 και μετά τα 5,20 ευρώ.


ΟΤΕ: Μπορεί να μην είναι ενεργοβόρος Βιομηχανία, αλλά έκλεισε χθες σε νέα υψηλά 52 μηνών και η επόμενη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στα 13,40 ευρώ. Κατοχύρωση κερδών και αναμονή... Ας βγάλουν και οι επόμενοι...

Νέο ράλι χθες στο Χ.Α. που οδήγησε τον γ.δ. πάνω από τις 1.300 μονάδες και σε νέα υψηλά περίπου 32 μηνών! Μείγμα ειδήσεων συμβάλλει στη μεγάλη αλλαγή πλεύσης στην αγορά και στη δυναμική επάνοδο των αγοραστών.  

Καταλυτικό ρόλο έχουν διαδραματίσει οι θετικές αναθεωρήσεις της Commission για την ελληνική οικονομία, καθώς έτσι εξηγείται η μεγάλη μείωση της απόδοσης του 10ετούς στο 7,13% και το spread στις 545 μονάδες κοντά στα πρόσφατα χαμηλά.

Επίσης το deal της Gazprom με την ΔΕΠΑ και το σχεδιαζόμενο ομολογιακό 500 εκατ. του Μυτιληναίου την ερχόμενη εβδομάδα (εξ ού και τα ισχυρά κέρδη της μετοχής του Μυτιληναίου) ωθούν ανοδικά την ελληνική αγορά.

Δεν είναι τυχαίο ότι με συνοπτικές διαδικασίες και σε μόλις δύο συνεδριάσεις το χρηματιστήριο υπερκάλυψε με το παραπάνω τις πρόσφατες πιέσεις, κλείνοντας μάλιστα σε νέα υψηλά 32 μηνών!

Μένει να δούμε τη συνέχεια, καθώς θα πρέπει να επιβεβαιωθεί σε περισσότερες από μία συνεδριάσεις η ανάκτηση αυτής της ζώνης. Η πλειοψηφία συνεχίζει να "βλέπει" διόρθωση και αυτό είναι το πλέον θετικό για την εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, καθώς οι Αγορές ποτέ δεν επιβεβαιώνουν τους πολλούς.

Γενικά ήταν μία άκρως ''χορταστική'' συνεδρίαση που προσέφερε ότι θα μπορούσε κανείς να αναζητήσει σε μία ζωντανή αγορά. Παρατηρήθηκε και μία μικρού μεγέθους διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος προς τα χαμηλότερα στρώματα, διακριτική και συγκεκριμένη στη παρούσα φάση.

Eπί τη ευκαιρία να σημειώσουμε ότι αποκλείεται να μην ''παιχθούν'' και τα αποκαλούμενα ως μικρομεσαία και μικρά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου, γιατί σε αυτά ''κρύβονται'' αρκετές κρυφές αξίες...

Αξίες που δεν θα διαφεύγουν για πολύ της προσοχής των διαχειριστών χαρτοφυλακίων που από ένα σημείο και έπειτα (στηριζόμενοι πάνω στα κέρδη που αποκομίζουν από τα ανώτερα κλιμάκια του ταμπλό) θα θελήσουν να τις αξιοποιήσουν και να τις εκμεταλλευθούν. Φυσικά προς ίδιον όφελος, αλλά και των πελατών τους...


Να σημειωθεί τώρα και αναφορικά με τον καταμερισμό του τζίρου (141,9 εκατ. συμπεριλαμβανομένων των πακέτων αξίας 9,84 εκατ. ευρώ) ότι μόλις (12) τίτλοι κάλυψαν το 70% του συνολικού, αλλά αυτή την φορά ''περίσσεψαν'' για τις υπόλοιπες μετοχές 42 εκατ. ευρώ. Και όχι τα 12 και 15 εκατ. ευρώ των πρόσφατων συνεδριάσεων..


Στους μεγάλους πρωταγωνιστές της ημέρας πλήν των συνήθων υπόπτων (ΟΤΕ,ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤΑΝ, ΦΡΛΚ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κλπ) άνετα μπορεί να κατατάξει κανείς τις μετοχές των ΜΙΓ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΒΑΛ, ΣΕΝΤΡ, ΣΩΛΚ, Χαλκόρ, ΕΛΠΕ, Δρομέας, ΑΒΑΞ, Σιδενόρ, Έλαστρον και ΥΓΕΙΑ...

Πού άσχημη εικόνα από τις μετοχές των Παπουτσάνης, Κυριακούλης, Ρεβόιλ, Επίλεκτος, Πήγασος, Περσεύς, Προοδευτική, Δούρος, ΣΑΤΟΚ, Ελινόιλ, ΑΝΕΚ και μερικές ακόμη...

Ιδιαίτερη κινητικότα ανέπτυξαν και τα Warrants που είδαν και τις τιμές τους να ενισχύονται  (από 3,40% έως και 4,50%) αλλά και τον τζίρο τους να υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ...


Την στιγμή που οι (20) μετοχές του Mid Cap είσαν τον δικό της ανίκανο να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ  ( υπερδιπλάσιος πάντως του μέσου όρου των τελευταίων 15-20 συνεδριάσεων)... 

ΤΟ deal της Gazprom με την ΔΕΠΑ λειτουργεί πολύ θετικά στην ψυχολογία της αγοράς συνδυαστικά και αυτός είναι ο λόγος που οι ενεργειακές μετοχές πήραν… φωτιά χθες, με ράλι από +4% έως +6%, όπως ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος, Μέτκα, Ελλάκτωρ κ.α.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Beta Χρηματιστηριακή υπολογίζει το όφελος για τον όμιλο Μυτιληναίου στα 13 εκατ. ευρώ στα ετήσια EBITDA και έκτακτο όφελος επιπλέον 20 εκατ. ευρώ από την αναδρομική ισχύ της συμφωνίας.


Για την ΔΕΗ το όφελος στα EBITDA υπολογίζεται σε 70 εκατ. ευρώ, και το έκτακτο στα 120-140 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι μετά την συμφωνία θα μπορέσει να «τρέξει» ταχύτερα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, καθώς εξαλείφθηκε ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα για τα ΕΛΠΕ.

Θυμίζουμε πως σήμερα ανακοινώνουν τα μεγέθη του 2013 η Τιτάν, τα ΕΛΠΕ και η Jumbo, ενώ την Παρασκευή η Eurobank. Επίσης την Παρασκευή συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ.  Ενώ ο ΟΤΕ ανακοινώνει τα αποτελέσματα 2013 την Πέμπτη 6/3. 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης