Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον κόσμο του ελληνικού χρηματιστηρίου

tags :
Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον κόσμο του ελληνικού χρηματιστηρίου
ΕΥΡΩΒ: Ανεξάρτητα όλων των άλλων, είναι ανήκουστο να αποτιμάται σχεδόν 300 εκατ. ευρώ χαμηλότερα από τον ''κοπανιστό'' αέρα των warrants των άλλων τριών συστημικών τραπεζών.

ΜΠΕΛΑ: Διαπραγματεύεται στα 13,73 ευρώ, με ελάχιστο - μέγιστο 12μήνου στα 4,8500  - 14,3000 ευρώ (ενδοσυνεδριακά την Παρασκευή, νέα ιστορικά υψηλά!! και +6000% από της εισαγωγής του στο Χ.Α. πριν 17 περίπου χρόνια).

Ο
μέσος όρος της τιμής της μτχ στο 12μηνο βρίσκεται στα 9,28 ευρώ και στο +88,08% από πέρυσι ίδια ημερομηνία, όταν διαπραγματευόταν στα 7,3000 ευρώ. Με την ονομαστική αξία του τίτλου στο 1,1900 και την λογιστική του στα 5,3800 ευρώ.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης έπαιξε για μια ακόμα φορά με την ψυχολογία των εμπλεκομένων συμπληρώνοντας έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις πριν ανακάμψει δυναμικά σε νέα υψηλά έτους.

Οι 1.219 μονάδες που αποτέλεσαν το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της εβδομάδας, ήταν το όριο ανοχής της διόρθωσης πριν μεταβάλλουν την κατεύθυνση της τάσης σε πτωτική..

Ενώ αυτό που ακολούθησε είναι ίσως ενδεικτικό της ορμής που έχει η άνοδος στην Ελληνική Αγορά και το πόσο γρήγορα το σκηνικό μπορεί να αλλάξει.


ΣΧΟΛΙΑΚΙ: Ειλικρινά πάντως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή την εμμονή σας με τις εκθέσεις. Αυτές εξυπηρετούν πάντα, μα πάντα, κάποιους σκοπούς και συνήθως δρουν εις βάρος των συμφερόντων των μικροεπενδυτών, όπως και στατιστικά έχει αποδείξει η προιστορία του πράγματος σε συντριπτικά ποσοστά...

  • H ΤΟΠ ΕΠΙΛΟΓΗ
!AUTOHELLAS: Αποτιμάται σε 113,4 εκατ. ευρώ με την τιμή στα 9,3600 ευρώ, με ελάχιστο - μέγιστο 12μήνου στα 4,5800 - 9,2400 ευρώ.

Στα 6,2400 ευρώ ο μέσος όρος της και στο +96,23% από την τιμή της στα 4,7700 ευρώ πριν ακριβώς ένα χρόνο. Με την λογιστική αξία στα 12,3000 ευρώ.

Η απογείωση της Aegean Airlines την έχει βοηθήσει αρκετά. Με το 10,5% της AΡΑΙΓ στη κατοχή της και με τις συνέργειες να δείχνουν ολοένα και θετικότερες.

ΣΧΕΔΟΝ 60 εκατ. ευρώ αξίζει αυτή την στιγμή η συμμετοχή της στην Aegean Airlines... Είπατε τίποτα; Φοβερές οι υπεραξίες της...  Μαζί της εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα από τότε που διαπραγματευόταν στα 2,3000 και 2,5000 ευρώ...

H ΠΡΟΤΡΟΠΗ (σχόλιο): "Ρίχτε μία ματιά στα αποτελέσματα των εισηγμένων, που με την πάροδο των εβδομάδων θα αρχίσουν να πυκνώνουν. Πολλές από τις εταιρείες που σήμερα είναι στην αφάνεια θα πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο...

ΕΝΩ κάποιες άλλες θα περάσουν σε δεύτερο πλάνο αφού οι τρέχουσες αποτιμήσεις τους δεν θα μπορούν να δικαιολογηθούν" αναφέρουν οι επαγγελματίες του χώρου για όσους παραμένουν εκτός Αγοράς και έχασαν το πρώτο "ανοδικό κύμα".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης